Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο κ. Γιούνκερ ανέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι θα καταβάλει προσπάθειες, με αντίστοιχο κύκλο επαφών, προκειμένου να συνεδριάσει το Eurogroup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Κομισιόν εξέφρασε απόψεις αντίστοιχες με τη χθεσινή ηχηρή παρέμβασή του. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε χαρακτηρίσει, χθες, παράλογη και μη δημοκρατική την απαίτηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2018. Επίσης, είχε δηλώσει ότι η απαίτηση για νομοθέτηση προληπτικών μέτρων «δεν θα γινόταν αποδεκτή σε καμία δημοκρατία στον κόσμο».

Σε χθεσινή επικοινωνία που είχε o κ. Τσίπρας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να περιμένει 24 ώρες πριν υποβάλει το αίτημα για σύγκληση της Συνόδου Κορυφής των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, προκειμένου να ενεργήσει ο ίδιος στην κατεύθυνση σύγκλησης του Eurogroup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης