Την εγκυρότητα του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens αμφισβήτησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία είχε καλέσει τον Σήφη Βαλυράκη, πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ουδέποτε εγκύρως καταρτίστηκε η σύμβαση, με την οποία χαρίστηκαν οι αξιώσεις του ελληνικού δημοσίου», τόνισε η κα. Κωνσταντοπούλου, η οποία αποτίμησε θετικά το ενδεχόμενο να κληθεί αυτοτελώς η Siemens για εξέταση από την Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας. Η Επιτροπή, πρόσθεσε θα μπορεί να εξετάσει τους όρους «του φερόμενου ως εξώδικου συμβιβασμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι εξόχως προβληματικό να αισθάνεται και να αντιλαμβάνεται μια θεσμική επιτροπή της Βουλής ότι η Siemens και η όποια Siemens και η κάθε Siemens, απολαμβάνει ιδιότυπης ή ιδιώνυμης ασυλίας, είναι όμως στην ευθύνη μας και στην αρμοδιότητα μας να μην επιτρέψουμε αυτή η ασυλία τελικά να γίνει ατιμωρησία, διάβρωση και άλωση και του πολιτικού συστήματος» υπογράμμισε η κα. Κωνσταντοπούλου.

Καταγγελία Βαλυράκη

Νωρίτερα, ο Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της σχετικής Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής πρότεινε την καταγγελία του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens. Ο κ. Βαλυράκης, ο οποίος κλήθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τόνισε ότι στην υπόθεση της Siemens «το πολιτικό σύστημα αποδείχθηκε ανίκανο για την αυτοκάθαρσή του και νομίζω ότι αυτό θα μας καταδιώκει, μέχρι να ξεκαθαρίσουμε τι έχει συμβεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι αποτελεί εμπόδιο ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, θα πρέπει να ζητήσει από τη Βουλή την καταγγελία της σύμβασης και την κατάργηση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης», είπε ο κ. Βαλυράκης καλώντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας «να δώσει σε αυτή τη συγκυρία ένα παράδειγμα εθνικής στράτευσης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης