Δ.Κ. 

Στις 19.00 το απόγευμα την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει τελικά η προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την οποία είχε ζητήσει ο Πρωθυπουργός και που αναβλήθηκε εξαιτίας των τρομοκρατικών χτυπημάτων στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προ Ημερησίας Διάταξη συζήτηση για τη Δικαιοσύνη θα γίνει με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και μετά τις προσχηματικές αιτιάσεις για κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Θέμιδα.

Τον όρο «προσχηματικές παρεμβάσεις» χρησιμοποιεί στην επιστολή του ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι όλα αυτά δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή και αφήνουν απειλητικά σύννεφα πάνω από το χώρο της δικαιοσύνης.

«Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που η Δικαιοσύνη αναπνέει ελεύθερα και προχωρά στην εις βάθος διερεύνηση υποθέσων που είχαν μέχρι πρότεινος εγκαταλειφθεί στην “τρωκτική κριτική των ποντικών” σχολιάζει ο κύριος Τσίπρας επικαλούμενος παράλληλα τα βήματα που έγιναν στις Λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς κλ.π.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aναβολή και στην Επιτροπή Θεσμών

Στη νέα αναβολή (ερχόμενη Πέμπτη) που προσανατολίζεται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ώστε να προηγηθεί η Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για τη Δικαιοσύνη, αντέδρασε έντονα η Νέα Δημοκρατία.

«Όσο κι αν προσπαθούν να το αναβάλλουν Κυριακή κοντή γιορτή. Οι δικαιολογίες περί 25ης Μαρτίου κι ότι οι Βουλευτές πρέπει να είναι στις περιφέρειές τους μόνο ως κακόγουστο αστείο ακούγεται καθώς την προσεχή Πέμπτη που ήταν να συνεδριάσει η Επιτροπή, θα έχει άλλες κι άλλες επιτροπές. Άρα αυτό δεν στέκει σε καμμία λογική. Εδώ έχουμε καθαρά υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού έργου. Η αναβολή είναι αδιανόητη», σχολίασε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Μετά από όλα αυτά μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι θα προηγηθεί την Τρίτη η συζήτηση για τη Δικαιοσύνη σε επίπεδο αρχηγών και μετά από δύο μέρες ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα περάσει και από την Θεσμών και Διαφάνειας…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης