Την κόρη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Χρήστου Σαρτζετάκη, και νομικό Πετρούλα – Αναστασία Σαρτζετακη επέλεξε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την προεδρία της κομβικής Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ).

Η κατάρτισή της στο Δημόσιο δίκαιο αλλά και το ήθος της φέρεται να επηρέασαν καταλυτικά τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος αναζητούσε έναν νέο, άφθαρτο επιστήμονα για τη διοίκηση της ΕΠΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά πληροφορίες η πρόταση κατέλαβε εξ απήνης την κα.Σαρτζετάκη, η οποία δέχθηκε μεν να συναντήσει τον υπουργό έπειτα από την παρότρυνση δικαστικών λειτουργών του περιβάλλοντός της, αλλά δεν ήταν προετοιμασμένη για το περιεχόμενο της συνάντησης.

Η ΕΠΥ, την οποία η κα Σαρτζετάκη κλήθηκε να διοικήσει, αποτελεί έναν φορέα εποπτευόμενο από το υπουργείο Υγείας, με αντικείμενο τις προμήθειες του ΕΣΥ. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι διοικήσεις της επιχείρησαν να υλοποιήσουν τις μνημονιακές επιταγές για κεντρικές προμήθειες υλικών και φαρμάκων ώστε να γίνει εξοικονόμηση, πλην όμως χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης