Δημοσίευμα της «Bild» που κάνει λόγο για νέα αναταραχή στους κόλπους των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ, λόγω της εκκρεμούσας συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, κλήθηκε να σχολιάσει η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με τη λαϊκή εφημερίδα «Bild», συντηρητικοί πολιτικοί αντιδρούν στο ότι παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των Μέρκελ και Σόιμπλε η συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δεν θα διασφαλιστεί εντός της τρέχουσας χρονιάς. Ορισμένοι βουλευτές φέρονται, μάλιστα, να απειλούν ακόμη και με την αποχώρηση της Γερμανίας από το ελληνικό πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιδιώκουμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Κληθείσα να σχολιάσει το δημοσίευμα η εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε φον Τιζενχάουζεν επεσήμανε κατ’ αρχάς ότι το Βερολίνο συνεχίζει να προσβλέπει στη συμμετοχή του ΔΝΤ.

«Ήταν ανέκαθεν σαφές και έτσι μεταφέρθηκε και στη Βουλή ότι επιδιώκουμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προϋπόθεση για αυτήν τη συμμετοχή όμως, όπως διευκρίνισε, είναι να έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και αυτή, ως γνωστόν, εκκρεμεί. Η εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι η διαδικασία απαιτεί περισσότερο χρόνο και «υπό αυτήν την έννοια δεν θα έχουμε αυτήν την απόφαση (σ.σ.: για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα) μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά μετατίθεται για την επομένη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης