«Το δεύτερο εξάμηνο φέτος είναι καθοριστικής σημασίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη και η ιταλική Προεδρία είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για νέες βάσεις και προσανατολισμούς στην ευρωπαϊκή πολιτική» δήλωσε από την Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών και Δημοσίων Λογαριασμών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

Ο κ. Σαπέν τάχθηκε υπέρ της «χαλάρωσης» της οικονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ευρωπαϊκή πολιτική χρειάζεται νέους προσανατολισμούς προς την ανάκαμψη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Οικονομικών, με τον ομόλογό του Γκίκα Χαρδούβελη, ο κ. Σαπέν επισήμανε ότι «οι δημοσιονομικές αποφάσεις πρέπει να συνάδουν με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις και τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πρέπει να στηριχθούν, γιατί δημιουργούν την απασχόληση που τόσο χρειαζόμαστε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ανέφερε ότι «οι προσπάθειες από τον λαό έχουν φέρει αποτελέσματα. Παρ’ ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη και επώδυνη για τον λαό, η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και υπάρχουν σημάδια για ανάκαμψη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης