«Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα κάνει την έκπληξη στις εκλογές της Κυριακής» ξεκαθάρισε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Star απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές, επισημαίνοντας πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «έπαιξε στα ζάρια τις θυσίες του ελληνικού λαού, πήρε τα πιο σκληρά μέτρα, καθυστέρησε τα βήματα της χώρας με την εμμονή του στις εκλογές, έκανε πίσω στις μεταρρυθμίσεις και το μόνο που έκανε ήταν περικοπές και αύξηση των φόρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «τους τελευταίους μήνες ο Σαμαράς το έπαιξε “Συριζαίος”, λέγοντας ότι θα σκίσει τα μνημόνια, με αποτέλεσμα η χώρα να χάσει εκ νέου σε αξιοπιστία».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι στοχοποιήθηκε από το οικονομικό, πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο γιατί δεν ήταν βολικός και θέλησε να κόψει τον ομφάλιο λώρο του κράτους με αυτό το σύστημα, ενώ ξεκαθάρισε πως ούτε ως πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα είναι βολικός.

«Θα είμαστε δύσκολοι στις συνεργασίες» ανέφερε και σε ερώτηση για το αν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «θα θέσουμε όρους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι όροι αυτοί συνοψίζονται στη διαμόρφωση ενός ελληνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων, στη νέα ελάφρυνση του χρέους, στη βοήθεια από τους εταίρους για την έξοδο της χώρας στις αγορές, στον τερματισμό της λιτότητας, και όλα αυτά ως συμφωνία – πακέτο με τους εταίρους η οποία θα τεθεί υπό την κρίση του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα» εξήγησε.

Σε ερώτηση για το αν τα στοιχεία για το έλλειμμα είναι «πειραγμένα» απάντησε ότι αυτά που ήταν πειραγμένα ήταν τα στοιχεία της κυβέρνησης Καραμανλή, όπως αναγνώρισαν η Eurostat και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εξέφρασε την απορία του γιατί κανένας εισαγγελέας δεν ερεύνησε αυτήν την υπόθεση.

Κατηγόρησε, μάλιστα, τον Κώστα Καραμανλή ότι γνώριζε αλλά έκρυβε τα πραγματικά στοιχεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης