Εποικοδομητικές ήταν οι συνομιλίες ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη.

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα συνεχίσουν «μέχρι τέλους τον κοινό, ειρηνικό αγώνα» για την ανατροπή των τετελεσμένων της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας πως «η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις εποικοδομητικές προσπάθειες της Κύπρου τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της ουσίας των διαπραγματεύσεων» για την επίλυση του Κυπριακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε μαζί, υπερασπιζόμαστε σταθερά τα δίκαια του ελληνισμού αλλά και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας» ανέφερε.

Τον κ. Αναστασιάδη συνοδεύουν στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Εν τω μεταξύ, η προγραμματισμένη για σήμερα στις 11.00 το πρωί συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας ακυρώθηκε. Η συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», όπου διαμένει ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Αύριο Τρίτη ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων στη Βουλή των Ελλήνων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα έχει επίσης συνάντηση με την ομόλογό του Σοφία Βούλτεψη.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα επιστρέψουν στην Κύπρο το βράδυ της Τρίτης 29ης Ιουλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης