Σε μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει έμφαση στην ανάγκη συνέχισης των αγώνων για Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, oι αγώνες αυτοί «συνδέονται με την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών δυνάμεων που τα στηρίζουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η 28η Οκτώβρη του 1940 και το έπος της Αντίστασης αποτελούν «τη μεγαλύτερη απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός όταν οργανώνεται και παλεύει για τα δικαιώματα και για την ανεξαρτησία του».

»Kανένας εχθρός δεν είναι αρκετά δυνατός, καμία δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη μπροστά στη λαϊκή θέληση που εκφράζεται με συλλογικό και οργανωμένο τρόπο, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του.
Η ανακοίνωση καταλήγει:

«Σήμερα φασιστικά νεοναζιστικά μορφώματα, όπως η Χρυσή Αυγή, εκμεταλλεύονται την οικονομική και πολιτική κρίση, αλλά και το ξεθώριασμα της μνήμης. Η Χρυσή ξεπροβάλλει μέσα απʼ το βάλτο που δημιούργησαν οι πολιτικές λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, που κατέστρεψαν ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης