Το διεφθαρμένο, πελατειακό και γραφειοκρατικό ελληνικό κράτος μπορεί να αλλάξει μόνο με τη δημιουργία θεσμών, τόνισαν οι Θάνος Τζήμερος και Θόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, από τον συνδυασμό «Γέφυρες», εν όψει των ευρωεκλογών της Κυριακής.

Η προεκλογική εκδήλωση διεξήχθη σε υπαίθριο καφέ – αναψυκτήριο και οι κ.κ. Τζήμερος (πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά) και Σκυλακάκης (πρόεδρος της Δράσης) απάντησαν σε ερωτήσεις ψηφοφόρων και άλλων ατόμων που παρευρέθησαν, για θέματα που αφορούν στην οικονομική κρίση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τζήμερος χαρακτήρισε βαθιά την κρίση που βιώνει η χώρα, την απέδωσε στο κομματικό, πελατειακό κράτος -όπως είπε χαρακτηριστικά- και επεσήμανε ότι για να ξεπεραστεί θα πρέπει να «γίνει μια θεσμική επανάσταση». Χαρακτήρισε «ζήτημα ζωής και θανάτου» τις επενδύσεις στην Ελλάδα και πρότεινε να υπάρξει μηδενική φορολογία για 10 χρόνια σε όσους επενδύσουν στη χώρα μέσα στα επόμενα τρία έτη.

Από τη μεριά του, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι πιθανή έξοδος από το ευρώ θα σημάνει αυτόματα υποτίμηση και «μισθούς Βουλγαρίας», τόνισε ότι η μόνη λύση είναι να επανασυγκροτηθούν το κράτος και οι θεσμοί και κάλεσε τους ψηφοφόρους όλης της χώρας την Κυριακή «να μετατρέψουν τον θυμό σε θετική ενέργεια» και να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης