Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιάννης Κασουλίδης μιλά για το Κυπριακό, το φυσικό αέριο και το μνημόνιο, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Στη συνέντευξη υποστηρίζει ότι οι οιωνοί είναι καλύτεροι από ότι παλαιότερα για την επίλυση του Κυπριακού. «Αυτό που διαφέρει στη νέα προσπάθεια είναι ότι και οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να μην επαναλάβουν τα σφάλματα του παρελθόντος και ότι για πρώτη φορά συνομιλούμε απευθείας με την Τουρκία, που χρειάζεται επιτυχίες στην εξωτερική της πολιτική» τονίζει ο Ιωάννης Κασουλίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, «η Άγκυρα έχει μεγάλο συμφέρον από τα αποθέματα φυσικού αερίου. Η οικονομική κρίση, η ανακάλυψη αποθεμάτων φυσικού αερίου και η επίλυση του Κυπριακού είναι αναμφισβήτητα τρεις παράλληλες εξελίξεις που η επιτυχία της μιας επηρεάζει θεαματικά τις άλλες», τονίζει.

Η Κύπρος θα βγει στις αγορές το 2016

«Το σύνθημά μας ήταν και είναι να υλοποιήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τους όρους του μνημονίου, για να βγούμε γρήγορα από τη μιζέρια, κι αυτό κάνουμε. Τέλος του χρόνου θα επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα… οι άνθρωποι στην Κύπρο αντιλήφθηκαν ότι η υλοποίηση του προγράμματος της τρόικας είναι απαραίτητη γι αυτό και δεν έγιναν διαδηλώσεις και απεργίες… υποφέρουμε σιωπηρά και υπομονετικά και θα επιστρέψουμε στις αγορές το 2016», υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Deutsche Welle
Eπιμέλεια: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης