Σε δηλώσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένος που το κόμμα του είναι «η τρίτη δημοκρατική δύναμη της χώρας, που χωρίς λεφτά, χωρίς προστάτες, χωρίς συμφωνίες με συμφέροντα και συντεχνίες είμαστε στη Βουλή με 16 βουλευτές».

Ο κ. Θεοδωράκης απέδωσε το αποτέλεσμα αυτό στους εθελοντές «σε όλη την Ελλάδα», τους οποίους και ευχαρίστησε. Απευθυνόμενος στους πολίτες που ψήφισαν το Ποτάμι, τόνισε: «Εμείς τους λέμε μόνο μια φράση: Δεν θα σας προδώσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το κόμμα του είπε: «Έχουμε προτάσεις και ανθρώπους και διάθεση να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα». Εν συνεχεία ο πρόεδρος του Ποταμιού συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη «μεγάλη του νίκη». Τόνισε την ανάγκη η χώρα να επουλώσει τις πληγές της και να μπει σε μια πορεία ανάπτυξης. Παράλληλα εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν θα αλλάξει «εάν ένα κόμμα έχει 151 βουλευτές… Χρειάζεται ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης».

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την ανησυχία του για το ποσοστό αποχής, που ήταν μεγαλύτερο από το 2012, ενώ εξαπέλυσε βέλη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι δεν επέτρεψαν στους 18άρηδες να ψηφίσουν. Αναφέρθηκε στην ενισχυμένη παρουσία της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζοντάς την ως «κακό σημάδι», και κάλεσε «να αναζητήσουμε τις αιτίες που μισό εκατομμύριο Έλληνες προσπαθούν να ψηφίσουν αντιδραστικά». «Πρέπει να φέρουμε πιο κοντά τα λόγια με τις πράξεις» πρόσθεσε.

Για την επόμενη ημέρα τόνισε: «Θα είμαστε παρόντες για να λέμε ναι εκεί που συμφωνούμε και όχι εκεί που κινδυνεύει η χώρα, και να προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης