Αυξημένα κατά 18,9% ήταν τα έσοδα και κατά 40% οι επιστροφές φόρων τον Μάιο, ενώ συνολικά τα έσοδα του τελευταίου πενταμήνου αυξήθηκαν κατά 4,72% και οι επιστροφές φόρων κατά 11,87%.

Τα στοιχεία αυτά, όπως προκύπτουν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι είναι πάνω από τους στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, αντικρούοντας επικρίσεις της αντιπολίτευσης περί κινδύνου παραγραφής μεγάλων υποθέσεων, λόγω της μεταφοράς τους από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ ο κ. Αλεξιάδης έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και μυθεύματα.

«Πολύ κάρβουνο έχει πέσει. Κάποιοι επαναφέρουν δράκους και μυθεύματα. Αποτελούν παραπληροφόρηση, οι ισχυρισμοί ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει την παραγραφή 12.000 μεγάλων φορολογικών υποθέσεων. Ενοχλούνται αυτοί που βλέπουν ότι το ΣΔΟΕ έχει επιτυχίες στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, στον τομέα των αυτοκινήτων και από χθες και στο χώρο του ποδοσφαίρου», τόνισε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένου.

«Η πραγματικότητα είναι ότι μεταφέρθηκαν περίπου 4.000 φάκελοι, εξ αυτών οι 1.196 ήταν με εισαγγελική παραγγελία και οι 2.751 αφορούν άλλες σοβαρές υποθέσεις. Ακόμη παραμένουν για μεταφορά άλλες 25.000 υποθέσεις», επεσήμανε ο κ. Αλεξιάδης και απέδωσε τις αδυναμίες που παρουσιάζονται στο περιορισμένο προσωπικό που υπάρχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Παράταση για τις δηλώσεις έως τις 20 Ιουλίου ζητούν οι φοροτεχνικοί

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης