Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κάλεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να βάλει λίγο «νερό στο κρασί του», επισημαίνοντας την ανάγκη συνολικής εξέτασης του ελληνικού ζητήματος στο Eurogroup της 22ης Απριλίου.

Διάσταση απόψεων μεταξύ Λαγκάρντ και Τόμσεν για το ελληνικό ζήτημα διαπιστώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Απευθυνόμενος στο Ταμείο ο κ. Τσακαλώτος απέστειλε μήνυμα πως οι τεχνοκράτες πρέπει να σεβαστούν τα κοινωνικά κεκτημένα μιας ευρωπαϊκής χώρας προσθέτοντας ότι στο Εurogroup της 22ας Απριλίου θα πρέπει να συζητηθεί το συνολικό πακέτο, δηλαδή τόσο η αξιολόγηση όσο και το χρέος.
«Οι εργασιακές σχέσεις είναι μια από αυτές τις κατακτήσεις και δεν είναι δυνατόν μια ευρωπαϊκή χώρα να στοχεύει στο χειρότερο καθεστώς συλλογικών διαπραγματεύσεων» τόνισε, ενώ σχετικά με τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είπε ότι «η πρότασή μας φαίνεται να κερδίζει έδαφος» καθώς «δεν επιβαρύνει καθόλου τους φτωχούς».

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμη ότι σχετικά με το ελληνικό ζήτημα υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στην Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πολ Τόμσεν, προσθέτοντας ότι η διευθύντρια του Ταμείου κινείται περισσότερο στη λογική της δίκαιης ανάπτυξης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης