Στην αποκάλυψη πως το ΔΝΤ εγείρει νέα ζητήματα σε σχέση με τα χρηματοοικονομικά και τα «κόκκινα» δάνεια προέβη ο υπουργός Οικονομικός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσερχόμενος στο Χίλτον την Παρασκευή.

«Έχουμε να συζητήσουμε κάποια καινούργια θέματα που έβαλε το ΔΝΤ» είπε χαρακτηριστικά ο ΥΠΟΙΚ και υπογράμμισε αναφερόμενος στα δημοσιονομικά «θα συζητήσουμε για το ποιο μέρος από το πλεόνασμα του 4,2% έχει μόνιμο χαρακτήρα και ποιο έχει έκτακτο (προσωρινό) χαρακτήρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συσκέψεις της Παρασκευής θα ολοκληρωθούν με τις αλλαγές στο εργασιακό και συμμετέχουν ο υπουργός οικονομικών κ Ευκλείδης Τσακαλώτος ο αναπληρωτής κ Γιώργος Χουλιαράκης και η υπουργός εργασίας κ.Έφη Αχτσιόγλου.

Την ίδια στιγμή στο μικροσκόπιο των θεσμών φέρεται το απόγευμα της Παρασκευής να μπαίνει το πλεόνασμα μαμούθ του 4,2% του ΑΕΠ του 2016 αλλά και οι τράπεζες.

Νωρίτερα, στέλεχος του ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι σήμερα θα εξεταστεί το δημοσιονομικό σενάριο μέχρι και το 2020. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί καταρχήν η σύνθεση του πλεονάσματος του 2016, ώστε να διευκρινιστεί ποιο τμήμα του προήλθε από μόνιμα μέτρα και ποια από έκτακτα και τελικά να υπολογιστεί ποια θα είναι η θετική επίπτωση για το 2017 και το 2018.

Στα χρηματοοικονομικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή θα συζητηθούν κάποια νέα θέματα που βάζει στο τραπέζι το ΔΝΤ και φυσικά η εκκαθάριση των κόκκινων δανείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης