Ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδίας Ραμ Ναθ Κοβίντ στην Ελλάδα «σε μια πολύ κρίσιμη και ενδιαφέρουσα στιγμή». «Τη στιγμή», όπως είπε, «που βγαίνουμε από μια πολύχρονη οικονομική κρίση, έχοντας καταφέρει να σταθούμε στα πόδια μας, αλλά και τη στιγμή που επιδεικνύουμε έναν ιδιαίτερο ρόλο στη γεωπολιτική σκηνή, λύνουμε χρόνια προβλήματα στη γειτονιά μας».

«Χτες καταφέραμε», τόνισε ειδικότερα ο πρωθυπουργός, «μια σημαντική συμφωνία με τους βόρειους γείτονές μας και θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό ότι με την επίτευξη αυτής της συμφωνίας από εδώ και στο εξής και η χώρας σας, η Ινδία, δεν θα ονομάζει τη γειτονική μας χώρα με τη συνταγματική της ονομασία, αλλά με τη νέα της ονομασία ως “Βόρεια Μακεδονία”» . Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο γιατί η Μακεδονία είναι γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, αλλά γιατί κουβαλά και την ιστορική κληρονομιά, την αρχαιοελληνική ιστορική κληρονομιά και την παράδοση, αυτή που είναι γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο». Επισήμανε ότι αυτές οι εξελίξεις είναι σημαντικές και συμπλήρωσε ότι «η Ινδία είναι μια χώρα που παίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ινδός Πρόεδρος τόνισε ότι η επιλογή να επισκεφθεί πρώτα την Ελλάδα κατά την επίσκεψή του στην Ευρώπη, αντανακλά τη μακροχρόνια φιλία των δύο χωρών και την επιθυμία για εμβάθυνση των δεσμών με την Ελλάδα.

Πηγή φωτό: eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης