«Περήφανος» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας «για τον συμβιβασμό» με τους δανειστές προκειμένου, όπως είπε, «να αποφύγουμε την καταστροφή, να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας, και να έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις».

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στη Λειβαδιά, δήλωσε επίσης, «περήφανος για τον τρόπο που πάλεψα να υπηρετήσω τα συμφέροντα του λαού, για το βάρος της ευθύνης που αναλάβαμε, για το σεβασμό στο μόχθο του λαού, για τις απειλές και τις προσβολές, για το δημοψήφισμα και το Όχι μας, για τους συνεργάτες μου της πρώτης γραμμής, για το κόμμα μας και τα περισσότερα μέλη και στελέχη του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «το πιο άθλιο ψέμα» τη δήλωση Μεϊμαράκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κοστίσει στον ελληνικό λαό 90 δισ. ευρώ. «Αυτοί που χρέωσαν επί 40 χρόνια διακυβέρνησης το τόπο με 340 δισ. χρέος, έχουν το θράσος να μας κουνάνε και το δάκτυλο ότι δήθεν εμείς δημιουργήσαμε χρέη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας .

Όπως εξήγησε «στο επτάμηνο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το δημόσιο χρέος της χώρας, όχι μόνο δεν αυξήθηκε, αλλά μειώθηκε κατά 10,9 δισ. ευρώ. Η συμφωνία που εμείς φέρνουμε μας γλυτώνει κατά 20 δισ σε μέτρα, από τα μικρότερα πρωτόγεννη πλεονάσματα. Ενώ με τη χρηματοδοτική κάλυψη από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ξεπληρώνουμε τα χρέη που μας φόρτωσαν ο βίος και η πολιτεία τους επί 40 χρόνια, με πολύ μικρότερο επιτόκιο από ότι θα το ξεπληρώναμε με τις δικές τους συμφωνίες».

«Γι’ αυτό, κύριε Μεϊμαράκη, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος «σε όσους καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει για να έχει μέλλον διετύπωσε το ερώτηματα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε ποιους θα εμπιστευτούμε την απελευθέρωση της χώρας από όσα την κρατούν καθηλωμένη; Στους δεσμοφύλακες;

Σε ποιους θα εμπιστευτούμε τη μεταρρύθμιση του κράτους; Σε κείνους που το έχτισαν πάνω στο στήθος της κοινωνίας;

Σε ποιους θα εμπιστευτούμε τη μάχη της διαπλοκής; Στα πολιτικά της σόγια;

Σε ποιους θα εμπιστευτούμε την αναμέτρηση με τη διαφθορά; Στους κουμπάρους της;

Σε ποιους θα εμπιστευτούμε τη σύγκρουση με τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, τα καρτέλ; Σε όσους τόσα χρόνια έκαναν τα στραβά μάτια;»

Με ισχυρή λαϊκή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας, «η Ελλάδα στο τέλος αυτής της τετραετίας, θα βρίσκεται όχι απλώς απελευθερωμένη, αλλά και σε τελείως διαφορετική θέση. Οικονομικά, κοινωνικά, διεθνώς».

«Αυτός είναι ο δρόμος που ανοίξαμε με πολύ αγώνα και καλούμαστε, να βαδίσουμε παρά τις δυσκολίες» πρόσθεσε, διερωτώμενος «με τη ΝΔ και τους συμμάχους της, που χαντάκωσαν τη χώρα; Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του που μάτωσαν για να βγει η Ελλάδα από το χαντάκι;»

Τέλος κάλεσε τους ψηφοφόρους να αποφασίσουν «με το χέρι στην καρδιά και το μυαλό στο αύριο. Όχι απλά για το ποιός θα καθίσει στην καρέκλα. Αλλά ποιος στάθηκε, στέκεται, και θα σταθεί όρθιος. Δίπλα στο λαό, με τον λαό, για τον λαό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης