«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, μπορούν να έχουν καθοριστικό ρόλο στις διαδικασίες για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, με κατάργηση του καθεστώτος των εγγυήσεων και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός παράλληλα σημείωσε «ότι το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και δοκιμάζει τις δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ευρώπη πρέπει να έχει τη δική της πολιτική Άμυνας, για να ενισχυθεί ο ρόλος της σε παγκόσμιο παίχτη, καθώς και ο ρόλος της που αναδεικνύεται πιο κρίσιμος από ποτέ» υπογράμμισε κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Ο Αλέξης Τσίπρας παράλληλα τόνισε ότι «παρά τα βήματα προσέγγισης η Τουρκία δείχνει να εντείνει την παραβατικότητα στο Αιγαίο τονίζοντας ότι πρέπει να δούμε βήματα καλής γειτονίας» και συμπλήρωσε:«Νομίζω ότι είναι θετικό που η Ελλάδα δεν συζητήθηκε σήμερα στη Σύνοδο. Θα συζητιόταν αν είχαμε κρίση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης