Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία, δήλωσε ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον ΣΒΒΕ.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την μετάβαση στην επόμενη ημέρα και υπογράμμισε πως ότι είναι η Αθήνα για τον τριτογενή τομέα είναι η Θεσσαλονίκη για την βιομηχανία και την μεταποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Είναι εύκολο να μιλάς για επενδύσεις, αλλά για να ανοίγουν δρόμοι για να προωθηθούν είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Δείτε πόσα χρόνια είχαν βαλτώσει οι εθνικοί μας αυτοκινητόδρομοι. Οι σήραγγες στα Τέμπη, το μετρό της Θεσσαλονίκης, τα ενεργειακά πρότζεκτ, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, το Ελληνικό. Δείτε τι προσπάθεια γίνεται και τι αποτελέσματα είχε αυτή η προσπάθεια εδώ, στη βόρεια Ελλάδα”, σημείωσε μεταξύ άλλων και συνέχισε: “Τα αποτελέσματα έρχονται σε βάθος χρόνου με σκληρή δουλειά, καθαρότητα στις σχέσεις του κράτους με την επιχειρηματικότητα”.

Όπως είπε, η χώρα έχει περάσει σε διαφορετική εποχή παραλάβαμε τη χώρα του Grexit. “Σήμερα οργανώνουμε το μέλλον της χώρας ευνοώντας την ανάπτυξη και τη δίκαιη κατανομή της στο σύνολο του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα με σταθερά βήματα αλλάζει και η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει αυτή την αλλαγή της χώρας”, διεμήνυσε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι το πρόγραμμα θα τελειώσει στην ώρα του και θα βάλουμε τέλος σε μια μακρά και επώδυνη περίοδο για την χώρα και την κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Σε κάθε περίπτωση έχουμε αναντίρρητα εισέλθει σε μια τροχιά ανάπτυξης και πρέπει να διατηρήσουμε τα διατηρήσιμα χαρακτηριστικά αυτής της τροχιάς στο μέλλον. Έχει μείνει η ασφαλής ολοκλήρωση που περνάει μέσα από την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Όλες οι πλευρές εργάζονται για το σκοπό αυτό γιατί όλες οι πλευρές έχουν όφελος. Το πρόγραμμα θα τελειώσει την ώρα του και θα μπει ένα τέλος σε αυτή την επώδυνη περίοδο για την Ελλάδα. Η άνεργη ανάπτυξη δημιουργεί μη βιώσιμα κέρδη και τεχνικές φούσκες χωρίς αντίκρισμα”, είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης