Τζανακόπουλος: Oύτε εκλογές ούτε νέα μέτρα

Τζανακόπουλος: Oύτε εκλογές ούτε νέα μέτρα
Είναι εφικτός και ρεαλιστικός ο στόχος έως τις 5 Δεκέμβρη να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και έως το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ώστε από το επόμενο έτος να προχωρήσουμε στη ρύθμιση του χρέους και στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, και η κυβέρνηση κάνει όλα όσα απαιτούνται, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί νέα μέτρα για μετά το 2018 και ειδικότερα για τα εργασιακά «δεν μπορεί να δεχθεί λύσεις που έρχονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το σενάριο πρόωρων εκλογών, το οποίο χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη χώρα.

Για το Κυπριακό είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει σταθερά τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση. Διευκρίνισε επίσης ότι δεν εξετάζεται ενδεχόμενο διμερούς συνάντησης Ελλάδας-Τουρκίας πριν από την επανεκκίνηση των συνομιλιών.

Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Κούβα για τις εκδηλώσεις πένθους για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, είναι από τους λίγους ηγέτες που θα εκφωνήσει επικήδειο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016, 15:06