Τα μελλοντικά του σχέδια αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ABC, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, τον οποίο παρομοίασε με τον Σίσυφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μελλοντικά του σχέδια αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ABCΟ κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε πως στις προσεχείς εκλογές δεν θα είναι υποψήφιος, διότι «αντί να εμπλακώ σε μια προεκλογική καμπάνια που είναι λυπηρή και άκαρπη, θα παραμείνω πολιτικά ενεργός και ίσως περισσότερο από ό,τι τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθώντας να στήσω ένα ευρωπαϊκό δίκτυο».

Εν συνεχεία προανήγγειλε ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού δικτύου που θα «εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό κόμμα».

Σχετικά με τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο στήριξε «άλλαξε τελείως ρότα για να υιοθετήσει μια πολιτική χωρίς λογική… Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να υπογράψουμε τη συμφωνία γιατί σε μερικούς μήνες το καράβι θα πέσει στα βράχια πάλι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βαρουφάκης παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Σίσυφο που σπρώχνει την πέτρα στην κορυφή του λόφου, σχολιάζοντας πως ο ίδιος, από μικρός θεωρούσε ανόητο τον Σίσυφο «γιατί εγώ απλά θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα».

Σχετικά με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι «τους συμπαθώ και με συμπαθούν αλλά δεν θα ενταχθώ εκεί γιατί έχουμε δομικές διαφορές».

Τέλος, υπεραμύνθηκε της διαπραγματευτικής πολιτικής που ακολούθησε, λέγοντας ότι στόχος του και όλων όσων συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις από ελληνικής πλευράς ήταν να επαναφέρουν το χαμόγελο στους Έλληνες και στους Ευρωπαίους, ενώ εκτίμησε ότι η ποιτική των μνημονίων είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης