Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάνης Βαρουφάκης ξαναχτυπα αφήνοντας αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν ήθελε να διαπραγματευτεί.

Μιλώντας στη νέα εκπομπή του 24ωρου αγγλόφωνου τηλεοπτικού προγράμματος της DW με παρουσιαστή τον Βρετανό δημοσιογράφο Τιμ Σεμπάστιαν, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι: «Τη νύχτα της 5ης Ιουλίου ανακάλυψα ότι η κυβέρνησή μας, ο πρωθυπουργός, εθλίβη από το “όχι”, το οποίο είχαμε καλέσει τους Έλληνες να μας δώσουν. Και το μετέτρεψε σε “ναι”. Ως εκ τούτου παραιτήθηκα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου ότι η παραιτηθείσα ελληνική κυβέρνηση αθέτησε την υπόσχεσή της, διευκρίνισε ότι «αθετήσαμε την υπόσχεσή μας, διότι υπήρχε μόνο μία υπόσχεση. Ότι δεν θα εξακολουθήσουμε να παρατείνουμε και να προσποιούμαστε. Να παρατείνουμε την κρίση (…) αποδεχόμενοι κι άλλο δάνειο, το οποίο θα προσθέταμε στο ήδη υπάρχον μη βιώσιμο χρέος και να προσποιούμαστε ότι επιλύουμε την κρίση».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε «πολύ συνετές, πολύ μετριοπαθείς» τις προτάσεις που κατέθεσε ο ίδιος στο Γιούρογκρουπ, συμπληρώνοντας ότι «δεν ήταν καν αριστερές, ήταν απλά κοινή λογική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης