«O ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση» δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις Ιταλών δημοσιογράφων, στο οικονομικό φόρουμ Αμπροσέττι, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στις όχθες της λίμνης του Κόμο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Askanews.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με τους δανειστές, ο κ. Βαρουφάκης, όπως σημειώνει η εφημερίδα «La Repubblica», τόνισε: «Το μόνο που λέει το πρόγραμμα αυτό είναι ότι οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να επεξεργασθούν ένα σχέδιο για την ανάπτυξη, τον Ιούλιο του 2016. Για ποιο λόγο μάς αρνήθηκαν το δικαίωμα να συζητήσουμε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις; Η απάντηση δεν μπορεί να βρεθεί στα πρακτικά αλλά στην υπαρξιακή κρίση της Ευρώπης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στην τηλεόραση της RΑΙ ο πρώην υπουργός Οικονομικών επεσήμανε: «Δεν συμφωνώ με κανένα από τα προεκλογικά προγράμματα που έχουν προταθεί. Δεν πρόκειται για θέμα προσωπικοτήτων. Ο Αλέξης Τσίπρας και εγώ συνεργασθήκαμε σε στενή επαφή και παραμένουμε φίλοι. Το πρόβλημα είναι ότι τον Ιούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκβιάστηκε, για να δεχθεί ένα πρόγραμμα το οποίο, όλοι όσοι ήξεραν από οικονομία, γνώριζαν ότι δεν μπορούσε να έχει αποτέλεσμα. Πρόκειται για σημαντική ήττα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα αλλά και για ολόκληρο το ευρωπαϊκό σκηνικό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης