Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Stern» με τον τίτλο «η μητέρα μου ήταν μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης», ο Γιάνης Βαρουφάκης δίνει πολλές προσωπικές πληροφορίες για το οικογενειακό του υπόβαθρο και αναφέρεται και στο κρυφό σχέδιο Plan B, το οποίο προετοίμαζε όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.

O τέως υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, αισθανόταν από μικρή ηλικία ότι είναι ένας πολιτικοποιημένος άνθρωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό έχει να κάνει με την οικογένειά μου», δήλωσε ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης στο περιοδικό.

«O πατέρας μου φυλακίστηκε στη διάρκεια του ελληνικού εμφυλίου επί τέσσερα χρόνια και υπέστη πολλές φορές βασανιστήρια. Κι ο λόγος; Αρνήθηκε να καταδώσει κομμουνιστές. Ήταν ένας άνθρωπος φιλελεύθερος, μεγαλωμένος με το πνεύμα της Γαλλικής Επανάστασης. Αντιθέτως, η μητέρα μου ήταν μέλος της μιας ακροδεξιάς οργάνωσης. Μισούσε όλους τους αριστερούς. Ένα από τα καθήκοντά της, ως μέλος της οργάνωσης, ήταν να κατασκοπεύει τον πατέρα Βαρουφάκη, κι έτσι γνωρίστηκαν οι δύο τους», εξηγεί ο Έλληνας πολιτικός στο γερμανικό περιοδικό.

«Ο θείος μου καταδικάστηκε σε θάνατο κατά την διάρκεια της Χούντας στη φυλακή» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ανέφερε ότι το σχέδιό του για εισαγωγή παράλληλου νομίσματος «δεν είναι εύκολη υπόθεση»:

«Κατά την κορύφωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ελλάδα είχα εξετάσει την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος. Πάνω σ΄ αυτό το θέμα έχω επίσης κτίσει την ακαδημαϊκή μου καριέρα. Αλλά η εισαγωγή αυτή δεν ήταν εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται είναι όλοι οι δυνατοί πόροι. Τεχνογνωσία…. Στόχος ήταν πάντα σε αυτά τα παιχνίδια μυαλού να ενισχυθεί η διαπραγματευτική μας θέση», εξηγεί ο τέως υπουργός Οικονομικών.

Επιπλέον δήλωσε πως αισθανόταν ότι βρίσκεται σε πόλεμο, κάνοντας λόγο για «οικονομικό πόλεμο, στον οποίο για να νικήσει κανείς δεν χρειάζονται τανκς όταν υπάρχουν οι τράπεζες».

Διαβάστε επίσης: “Αυτό ήταν το Plan B”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης