«O κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και η παρέα τους φορολόγησαν αλύπητα τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα, δημιούργησαν τη γενιά των νέων των 360 ευρώ, έκαναν τους Έλληνες φτωχότερους» τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας πως το “όραμά” τους είναι «η σοβιετοποίηση της κοινωνίας με μικρο-επιδόματα, ψίχουλα και προπαγάνδα».

Σε συνέντευξή του στην Real News ο Τομεάρχης ‘Αμυνας της ΝΔ επισημαίνει πως «τα περί αξιολόγησης και εξόδου από τα προγράμματα είναι λέξεις άγνωστες και ξένες για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών». «Είναι η επόμενη ταινία φαντασίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι ταινία τρόμου, όπως και η παραμονή τους στην εξουσία» δηλώνει, τονίζοντας πως ο κ. Τσίπρας είτε έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας, είτε κοροϊδεύει αισχρά τους Έλληνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για πρόσθετη λιτότητα ως το 2022, για πρωτογενή πλεονάσματα ως το 2060, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και όλα αυτά, όπως λέει, χωρίς να βγάλει τη χώρα από την αυστηρή εποπτεία και τα μνημόνια. «Κανονικότητα και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι έννοιες ασύμβατες. ‘Αλλωστε, έργο του πολιτικού είναι να επιδιώκει να πάει τον τόπο μπροστά, όχι να αρκείται στη δυστυχία της κανονικότητας της μιζέριας που μας επέβαλε με τις πολιτικές του» τονίζει.

Αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων, ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει ότι αν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν διαφορετική θέση σε μια κεντρική κυβερνητική επιλογή, πόσο μάλλον σε ένα θέμα μείζονος εθνικής σημασίας, τότε τίθεται προφανώς ζήτημα δεδηλωμένης. «Αν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος διαφωνούν, ας παραιτηθούν. Η Ν.Δ. έχει ξεκάθαρη θέση, όπως διαμορφώθηκε στο Βουκουρέστι: μια σύνθετη ονομασία έναντι όλων (erga omnes) και επίλυση του ζητήματος του ονόματος προτού να ξεκινήσει η ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε το δικαίωμα στους κυβερνητικούς συνεταίρους να παίξουν οπορτουνιστικά πολιτικά παιχνίδια εις βάρος της χώρας» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια η ΝΔ το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει ως κυβέρνηση στη Βουλή θα είναι η μείωση της φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ και στη συνέχεια, σταδιακά, των υπολοίπων φόρων. Μάλιστα, όπως λέει, η κυβέρνηση Σαμαρά είχε μειώσει το Φ.Π.Α. στην εστίαση από το 23% στο 13%, το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, πετυχαίνοντας παράλληλα να αύξηση των εσόδων. «Ούτε τότε συμφωνούσαν οι εταίροι μας. Θα τους αποδείξουμε και πάλι ότι και μπορούμε και θέλουμε και θα το κάνουμε. Ας καταλάβουν οι εταίροι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Μια αποφασισμένη και αξιόπιστη κυβέρνηση θα κάνει πράξη την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, τη μείωση των κρατικών δαπανών, την προσέλκυση επενδύσεων και έτσι θα καταφέρει να μειώσει τη φορολογία» ξεκαθαρίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διεύρυνση της ΝΔ, ο κ. Κικίλιας κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως διχάζει και σπέρνει ταξικό μίσος, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώνει. «Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: επικοινωνεί αμφίδρομα και οριζόντια με όλη την ελληνική κοινωνία. Ενώνει και δεν διχάζει. Δημιουργεί και δεν καταστρέφει. Συνθέτει και δεν αφαιρεί. Επιλέγει, πέρα και πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, ανθρώπους έντιμους, αποτελεσματικούς και ικανούς, που πιστεύουν στην πολιτική που θέλει να πραγματώσει. Και στο πλαίσιο αυτής της διεύρυνσης, χωρούν όλοι. Πρώτα απ’ όλους οι άξιοι συνάδελφοι της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, αλλά και πρόσωπα εκτός κόμματος. Πολίτες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την Ελλάδα του αύριο» δηλώνει, προσθέτοντας πως ο στόχος της ΝΔ είναι το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στις εκλογές. «Όσο ισχυρότερη είναι η Ν.Δ., τόσο πιο ισχυρή θα είναι η εντολή από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Έχουμε όμως δηλώσει ότι μετά τις εκλογές, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, θα αναζητήσουμε τις μέγιστες δυνατές συνεργασίες» τονίζει χαρακτηριστικά.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς, ο Βασίλης Κικίλιας κατηγορεί την κυβέρνηση πως στην ουσία τώρα παίρνει τα σπίτια του κόσμου. «Δεσμεύτηκε μάλιστα για 18.000 πλειστηριασμούς σε ένα χρόνο. Και αυτό χωρίς καμία προστασία της πρώτης κατοικίας, αφού σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς Τσίπρα, σήμερα αυτή δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα δικά της αδιέξοδα, είναι ανίκανη να δώσει λύσεις. Εμείς, μπροστά σε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα, έχουμε τοποθετηθεί με σαφήνεια. Πρώτον, εντοπίζουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, όσους χρεοκόπησαν τις εταιρείες τους και έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Δεύτερον, προστατεύουμε την πρώτη κατοικία και τους πραγματικά αδύναμους, που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους. Τρίτον, ενισχύουμε την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος μέσα από τη συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος των κόκκινων δανείων» δηλώνει ο Τομεάρχης ‘Αμυνας της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης