Επιμέλεια: Άντζελα Πεϊτση
 
Στην έξοδο της χώρας στις αγορές, στην επίθεση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη και στις αποκαλύψεις Βαρουφάκη – Λαφαζάνη, εστίασε την κριτική του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας  Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Τρίτη.
 
 Συγκεκριμένα για την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο κ. Κικίλιας, είπε χαρακτηριστικά: 

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιδοθεί σε ένα “καταστροφικό παιχνίδι”, όπως ακραία και τυφλά, έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώνουμε ότι θα ήταν θετικό βήμα για τη χώρα να μπορέσει να βγει, και πάλι μετά από 3 χρόνια, στις αγορές, με ρεαλιστικούς όρους. Όμως, χάσαμε τρία χρόνια για την καρέκλα του κ. Τσίπρα. Η Κυβέρνηση των κ. Τσίπρα – Καμμένου έχει επιβάλει τεράστιες θυσίες στον ελληνικό λαό και δύο αχρείαστα Μνημόνια, μόνο και μόνο για να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν το 2014. Οι φόροι και τα αυξημένα εκκαθαριστικά, που πληρώνουν οι Έλληνες σήμερα, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής Τσίπρα. Αν δεν είχε διακοπεί η πορεία της οικονομίας το 2014, η χώρα θα δανειζόταν με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο και θα ήμασταν εκτός Μνημονίων. Αν υπήρχε θετική αξιολόγηση από τους θεσμούς για τη βιωσιμότητα του χρέους και η χώρα είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, οι όροι θα ήταν καλύτεροι. Δυστυχώς, όλα αυτά δεν έχουν γίνει, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Για να το πούμε σχηματικά: Ήμασταν στον πρώτο όροφο, μας πήγαν στο υπόγειο και τώρα αγωνιζόμαστε να βρεθούμε στο ισόγειο.
 
Σε κάθε περίπτωση, η επάνοδος στις αγορές πρέπει να αποτελέσει βήμα μιας δομημένης στρατηγικής, πρέπει να γίνει με ασφάλεια και διαχρονική συνέχεια και να μην είναι μία ευκαιριακή κίνηση για λόγους επικοινωνιακούς και κομματικούς. Όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την υπεύθυνη στάση του, συμβάλλει στην αποκατάσταση μιας αξιόπιστης προοπτικής για τη χώρα. Αντίθετα, όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας, με την ανεύθυνη και δημαγωγική στάση του, έφερε την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης