Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, η οποία όπως είπε, «επιδιώκει να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ένα τελείως τεχνητό» έως «πλαστό» ερώτημα άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη χθες το βράδυ στον Alpha.

«Στην πραγματικότητα αυτό που ψηφίζουμε δεν είναι “Ναι” ή “Όχι” σε συγκεκριμένες προτάσεις της 26ης Ιουνίου. Ψηφίζουμε ‘ναι’ στην Ευρώπη, ‘ναι’ στο ευρώ, ‘ναι’ στη σταθερότητα, ‘ναι’ στην ασφάλεια, ή όχι σε όλα αυτά, επιλέγοντας το άγνωστο» τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε δε ότι αυτή η διαδρομή είναι άκρως επικίνδυνη και βλέπουμε μόνο τον πρόλογο αυτή την εβδομάδα, με τις τράπεζες κλειστές, με τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται και με τις συντάξεις να μην καταβάλλονται.

Εάν αποφασιστεί το «Όχι» σίγουρα δεν πρόκειται να ανοίξουν οι τράπεζες για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι και με το «Ναι» θα είναι δύσκολο. «Και την Δευτέρα μπορεί να μην ανοίξουν αλλά να υπάρξει μια σοβαρή διαπραγμάτευση, μπορεί να αποκατασταθεί η ροή του ELA και έτσι να μπορούν οι τράπεζες να καλύψουν τις ανάγκες τους για ρευστότητα», εξήγησε.

«Ακούω, ρωτάνε οι άνθρωποι είναι εγγυημένες οι καταθέσεις; Και ακούω την ευκολία και το θράσος με την οποία εκπρόσωποι της κυβέρνησης λένε Ναι, βεβαίως, οι καταθέσεις τουλάχιστον έως 100.000….. Πρόκειται λοιπόν για θράσος. Πώς εγγυάται ο κ. Τσίπρας τις καταθέσεις; Με ποια λεφτά; Πού θα βρει τα λεφτά να εγγυηθεί τις καταθέσεις έστω έως 100.000;», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος. «Μόνο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι αυτή η οποία μπορεί να εγγυηθεί για μια κανονική χώρα της Ευρωζώνης τις καταθέσεις, όπως και την απεριόριστη ρευστότητα», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: «Ναι στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στο Ευρώ»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης