«Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για όλους αυτούς που συνεργάστηκα, μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για τον κύριο Πικραμένο. Είναι η πιο γελοία περίπτωση» δήλωσε απόψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «χθες η κυβερνητική πλειοψηφία υπέστη συντριβή» και επέμεινε και σήμερα «στα όσα περί διώξεων για εσχάτη προδοσία από την επόμενη Βουλή» είχε πει και κατά την χθεσινοβραδινή του αγόρευση στο κοινοβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο «για σφετερισμό της ιδιότητας του κρατικού οργάνου για να αλλοιωθούν οι θεσμοί του κράτους δικαίου» επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει τυπική παραβίαση του άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα. Δεν εννοώ, εξήγησε, για εσχάτη προδοσία σε βάρος της χώρας αλλά εδώ η εσχάτη προδοσία νοείται ως κατάλυση των θεσμών του πολιτεύματος με τη συνεργασία πολιτικών και δικαστικών παραγόντων με πρωτοβουλία των πολιτικών παραγόντων. Η επόμενη Βουλή, είπε ο κ. Βενιζέλος, έχει το πολιτικό βάρος να καθαρίσει και να αλλάξει αυτή την ατμόσφαιρα. Μπορεί η επόμενη βουλή να βρεθεί μπροστά σε σοβαρά προβλήματα αλλά πρώτα θα εκκαθαριστεί η παρούσα συκοφαντία. Πρώτα θα ριχτεί φως σε αυτή τη σκευωρία που στήθηκε με τους ψευδομάρτυρες και όλους αυτούς που οργάνωσαν αυτή την κατάχρηση εξουσίας. Σύμφωνα με τον κύριο Βενιζέλο ο πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας διέπραξε χθες το βράδυ μία ατιμία. Έκανε λόγο στην αγόρευσή του για πολιτικές ευθύνες μιλώντας για την φαρμακευτική δαπάνη και λοιπά και στη συνέχεια το πήγε στις ποινικές ευθύνες και προέτρεψε τους βουλευτές του να ψηφίσουν την πρόταση της παραπομπής, δηλαδή τους έθεσε σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Μίλησε επίσης για «προδιαγεγραμμένες διώξεις εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης» και επικαλέστηκε δηλώσεις του κύριου Τσίπρα πριν από ένα χρόνο αλλά και συνεχή δημοσιεύματα της εφημερίδας Ντοκουμέντο και του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. όπως υποστήριξε ο κύριος Βενιζέλος «πολλές φορές είχαν μιλήσει τους τελευταίους 14 μήνες για πρωθυπουργό που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Novartis και τελικά έβαλαν δύο για να είναι σίγουροι».

Υποστήριξε επίσης ότι ενώ ο τελευταίος προστατευόμενος μάρτυρας κατέθεσε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου η εφημερίδα Ντοκουμέντο, που είχε γραφτεί από την Παρασκευή το βράδυ – δύο μέρες νωρίτερα- περιέγραφε την κατάθεση του μάρτυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κύριο Βενιζέλο η κυβερνητική πλειοψηφία όπως τοποθετήθηκε χτες δια του εισηγητή της Νίκου Παρασκευόπουλου και όπως γράφει και στην πρόταση παραπομπής, θεωρεί παραγεγραμμένο το αδίκημα της απιστίας «για να καλύψει τον κύριο Κουρουμπλή» και ζητά να ερευνηθούν τα υπόλοιπα αδικήματα. Ουσιαστικά στέλνει την δικογραφία πίσω στη δικαιοσύνη. Τι περιμένετε , τόνισε, να πει τώρα η δικαιοσύνη όταν η ίδια έστειλε την δικογραφία στη Βουλή. Θα πει ότι έχουν παραγραφεί κι αυτά. Άρα η λάσπη θα μείνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης