Βίτσας: Η συνεργασία και ο σεβασμός αποτελούν τις ασφαλέστερες οδούς για την ειρήνη

Βίτσας: Η συνεργασία και ο σεβασμός αποτελούν τις ασφαλέστερες οδούς για την ειρήνη
«Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε ότι η συνεργασία και ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο, αποτελούν τις ασφαλέστερες οδούς για την ειρήνη και την ευημερία», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στο χαιρετισμό του, στη διάρκεια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στο συμμαχικό νεκροταφείο Μούδρου στη Λήμνο, με αφορμή την συμπλήρωση 102 χρόνων από την εκστρατεία της Καλλίπολης.

«Επιβεβαιώθηκε πως ο πόλεμος είναι η χειρότερη σκέψη που έχει κάνει ο άνθρωπος, είναι το χειρότερο μέσον για να λύνει διαφορές» τόνισε ο αν. υπουργός αναφερόμενος στη θυσία των εκατοντάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων, που όπως είπε «έδωσαν τη ζωή τους, ξεκινώντας ορισμένοι απ' αυτούς, από τα πέρατα της γης για χάρη της ελευθερίας». Ενώ πρόσθεσε «αποτελεί παρακαταθήκη και για όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου. Μια παρακαταθήκη που επιβάλλει να αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε είδους πόλεμο, ενάντια σε κάθε βίαιο καθεστώς και στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Κρατάμε νωπή την ιστορική μας μνήμη, όχι μόνο για να θυμίζει τη σπουδαιότητα του ύψιστου αγαθού της λευτεριάς αλλά και για να θυμίζει πως έχουμε ένα χρέος απέναντι στους προγόνους μας, αλλά και ένα χρέος απέναντι στις γενιές που έρχονται. Συγχρόνως δένουμε ακόμα πιο δυνατά τις σχέσεις μας με τους λαούς που πάλεψαν μαζί μας για την ελευθερία. Ένα «ευχαριστώ» από ψυχής συνοδευόμενο από ελπίδα ευημερίας, θα συνεχίσει να γεφυρώνει τις διαφορές των λαών και θα χαρίζει μακροχρόνια ειρήνη», ανέφερε.

Τέλος εστίασε στο δυστύχημα με το ελικόπτερο Χιούι σε δύσβατη περιοχή στο Σαραντάπορο Ελασσόνας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτές τις μέρες οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο ελληνικός λαός, θρηνούν τον θάνατο τεσσάρων Ελλήνων αξιωματικών, που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος εν καιρό ειρήνης. Αυτές οι θυσίες υπενθυμίζουν πως την ώρα που όλοι εμείς ασχολούμαστε με τα ειρηνικά μας έργα, τις ειρηνικές μας εργασίες, ή ακόμα και τις ειρηνικές μας συγκρούσεις, υπάρχουν άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, που έχουν καθήκον, μέλημα ζωής, την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017, 21:36