«Το όνομα Μέρκελ που το λέμε τώρα και μας πιάνει λίγο σύγκρυο θα έχει ξεχαστεί σε 10 χρόνια. Η δική μας η προσπάθεια θα υπάρχει για πολλά χρόνια και δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τα πράγματα να πάει χαμένη» τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας σε εκδήλωση του κόμματος που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Λεπενού Αιτωλοακαρνανίας.

«Αυτό που δεν θέλω είναι να υπάρχει στο μέλλον μια εγκυκλοπαίδεια που να ανοίγεις στο λήμμα βλάκες και να έχει τις φωτογραφίες μας. Ότι αφήσαμε μια ευκαιρία, μεγάλη ελπίδα να βοηθήσουμε την κοινωνίας μας να αλλάξουμε τα πράγματα, ανεκμετάλλευτη» πρόσθεσε ο κ. Βίτσας, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κατορθώσει να επιβάλει τη δική της πολιτική και οικονομική πρόταση για τη χώρα και ότι δεν θα διαψεύσει τους πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλε, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε εκατοστό από τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Θεσσαλονίκης και ότι δεν θα συζητήσει με τους υπαλλήλους της τρόικας, αλλά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

«Το κόμμα του Παπανδρέου θα αποτύχει – O κόσμος δεν ξεχνά»

Αναφερόμενος στις τελευταίες πολιτικές πρωτοβουλίες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου είπε: «Σενάρια θα δούμε πολλά. Εμείς όμως δεν ξεχνάμε, δεν είμαστε στη χώρα των λωτοφάγων, ούτε η ελληνική κοινωνία ξεχνά. Δεν θα μπούμε στη λογική αν το ΠΑΣΟΚ τεμαχίζεται ή κληρονομείται, δεν έχει καμία σχέση αυτό με τη σημερινή πραγματικότητα, είναι παιχνίδια εξουσίας άλλων κομμάτων που προσπαθούν να εγκλωβίσουν, αλλά είμαστε σίγουροι ότι όλες αυτές οι προσπάθειες θα αποτύχουν».

Όσον αφορά στα σενάρια που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε συμφωνία με τη ΔΗΜΑΡ ο κ. Βίτσας ανέφερε: «Η νίκη θα είναι ενός ολόκληρου πολιτικοκοινωνικού μπλογκ που θα λειτουργεί στον ίδιο προσανατολισμό, αν αυτό σημαίνει και συνεργασίες, αυτό είναι υπόθεση των οργάνων και των κομμάτων. Mε τη ΔΗΜΑΡ έχουμε συμφωνήσει σε τρία πράγματα: ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ότι δεν ψηφίζουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι χρειάζονται εκλογές τώρα. Ως εκεί, οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με τα κομματικά όργανα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cityvoice.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης