Στην εκτίμηση ότι οι εκλογές θα γίνουν το χειμώνα προέβη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και κάλεσε τους υποστηριχτές του να είναι έτοιμοι. Ο ίδιος ανέφερε σε εκδήλωση του στη Θεσσαλονίκη ότι στις 21 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει την «κυβερνητικό πρόταση» του κόμματος.

«Σε αυτές τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν, εγώ νομίζω ότι θα γίνουν το χειμώνα, όχι το φθινόπωρο, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε έτοιμοι μέχρι το φθινόπωρο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης σε ανοιχτή συγκέντρωση φίλων του κόμματος, στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο κόσμος θα έχει δύο κόμματα στο μυαλό του, το κόμμα που ψήφιζε και το κόμμα που θα συνεργαστεί.

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι το πολιτικό σύστημα βαριέται και είναι ανίκανο να επεξεργαστεί και να σχεδιάσει λύσεις για τη χώρα και διέβλεψε ότι το Ποτάμι θα αποκτήσει ένα προβάδισμα έναντι των παλιών κομμάτων από τον Σεπτέμβρη.

«Είμαστε μπροστά σε μια πολύ μεγάλη εκλογική μάχη μπορεί να γίνει το Νοέμβριο είναι η πρώτη ημερομηνία, μπορεί να γίνει το Μάρτιο είναι η τελευταία ημερομηνία δηλαδή αμέσως μετά την εκπνοή της προθεσμίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την αποτυχία εκλογής, σε κάθε περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε σε αυτό που ξεκινήσαμε» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι θα καλέσει το πολιτικό σύστημα να αναλάβει μια «μεγάλη του υποχρέωση» πριν τη διάλυση αυτής της βουλής: Να αλλάξει το σύνταγμα. Η επόμενη βουλή πρέπει να είναι αναθεωρητική, σημείωσε, με πρώτη αλλαγή την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης