Την πεποίθησή του πως η ελληνική κυβέρνηση και οι πιστωτές μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία μέσα στον Αύγουστο, «κατά προτίμηση πριν από τις 20 του μηνός», εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μέσα στον Αύγουστο ο Ζαν Κλοντ ΓιούνκερΣε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επεσήμανε πως «όλες οι αναφορές που λαμβάνει η Κομισιόν υποδεικνύουν συμφωνία αυτόν τον μήνα». Παράλληλα, υποστήριξε πως οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο εξελίσσονται ομαλά και παρατηρείται σημαντική πρόοδος.

Μια ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα χαρακτήρισε «φιλόδοξο, αλλά ρεαλιστικό» τον στόχο της πρώτης εκταμίευσης πριν τις 20 Αυγούστου στο πλαίσιο του νέου προγράμματος από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

«Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και η εντατική εργασία συνεχίζεται», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για «εποικοδομητική συνεργασία με τις ελληνικές αρχές» που επιτρέπει την πρόοδο με «ταχείς ρυθμούς».

Τέλος, σημείωσε ότι αν όλες οι πλευρές τηρήσουν τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής, η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι δυνατό να γίνει εγκαίρως, προκειμένου να αποπληρωθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 20 Αυγούστου με χρήματα από την πρώτη εκταμίευση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος από τον ESM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης