Αφιερωμένη στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη είναι η εκδήλωση που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, την προσεχή Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:00. Η εκδήλωση γίνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο Γιάννης Κρανιδιώτης του υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, καθηγητής Παύλος Σούρλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

– Μιχάλης Σταθόπουλος, επίτιμος καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, «Ο Παύλος Μπακογιάννης στη Βαυαρική Ραδιοφωνία».

– Κωνσταντίνα Μπότσιου, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, «Προς μια ανασύνθεση του Κέντρου: η θέση του Παύλου Μπακογιάννη στο ελληνικό κομματικό σύστημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Ευάνθης Χατζηβασιλείου, αναπληρωτής καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, «Το πολιτικό σύστημα ενώπιον μίας υπαρξιακής πρόκλησης: η δολοφονία Μπακογιάννη στον ελληνικό Τύπο, Σεπτέμβριος- Οκτώβριος 1989» και

– Δημήτρης Κατσούδας τ. γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, υπουργείο Εξωτερικών, Παύλος Μπακογιάννης: πορεία προς τον πολιτικό εκσυγχρονισμό και την Εθνική Συμφιλίωση».

Θα ακολουθήσει συζήτηση. Την εκδήλωση θα συντονίζει ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής, καθηγητής Παύλος Σούρλας.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης