Βουλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Δυτικής Αττικής

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Δυτικής Αττικής
Με ενός λεπτού σιγή, η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε τη μνήμη των θυμάτων από τις πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Αττική.

Τη συμπαράσταση του Σώματος στους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και στους πληγέντες, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Τόνισε ότι «η αποτίμηση της καταστροφής θα γίνει με έναν σωστό και συστηματικό τρόπο εντός και εκτός Βουλής», επισημαίνοντας ότι «δεν έχει νόημα να γίνει τώρα αυτή η συζήτηση».

«Δεν είναι μόνο θεομηνία αυτό που συνέβη στη δυτική Αττική. Επειδή όμως μιλάμε για αριθμούς και είπαμε για τους 16 νεκρούς και τους τέσσερις αγνοουμένους, να μην ξεχνάμε και έναν άλλον αριθμό, τα 800 χιλιόμετρα, που, από ό,τι φαίνεται, είναι τα ρέματα τα οποία έχουν μπαζωθεί στη χώρα μας, όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Υπάρχουν τα σχέδια και οι αποτυπώσεις. Γι' αυτό είπα ότι δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για θεομηνίες. Δεν είναι εκ Θεού αυτά τα οποία μας συμβαίνουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά εξέφρασε την οδύνη της «για τον χαμό 16 συνανθρώπων μας», δηλώνοντας ταυτόχρονα «αμέριστη συμπαράσταση στους πληγέντες».

Για τραγικές συνέπειες έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Aριστείδης Μπαλτάς, ενώ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θόδωρος Φορτσάκης μίλησε για «βαριά σκιά που υπάρχει από τη τραγωδία αυτή».

«Οι καταστροφές δεν ήταν αποτέλεσμα των καιρικών φαινομένων, αλλά αποτέλεσμα μιας διαχρονικής πολιτικής που υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου σε βάρος της προστασίας της ανθρώπινης ζωής» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Η φύση εκδικείται αυτούς που παραβιάζουν τους κανόνες της» ανέφερε από τη μεριά του ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

«Φάνηκε ότι η χώρα είναι ανοχύρωτη. Έπρεπε χθες να έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα» υποστήριξε ο κ. Παπαχριστόπουλος και απέδωσε ευθύνες σε «όσους επί πολλά χρόνια κυβέρνησαν τον τόπο και έκαναν τα στραβά μάτια», σημειώνοντας ότι «η κριτική είναι και στη δική μας κυβέρνηση».

«Τα λόγια είναι περιττά. Δεν είναι ώρα να καταλογίσουμε ευθύνες, που σαφώς υπάρχουν, ας αφήσουμε τους αρμόδιους να τις αποδώσουν» υπογράμμισε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Καράς έκανε λόγο για τραγωδία και σημείωσε ότι «είναι μια μέρα δύσκολη».Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017, 14:28