Τα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισαν να εισηγηθούν στην Ολομέλεια δεκαπενθήμερο αποκλεισμό του βουλευτή της ΧΑ Γιάννη Λαγού από τις συνεδριάσεις, κατά τη συνεδρίαση που εξέτασε το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης του βουλευτή σε συναδέλφους του, τους οποίους είχε αποκαλέσει «προδότες», και τον καυγά που είχε με τον Νίκο Ξυδάκη.

Η επιτροπή δεν εξέτασε καθόλου κυρώσεις για το σύνολο της ΚΟ της ΧΑ, καθώς δεν είχαν προνοήσει να καλέσουν όλους τους βουλευτές για ακρόαση, και το παραπέμπουν σε επόμενη συνεδρίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας αναμένεται να εισηγηθούν στον Πρόεδρο της Βουλής αυστηροποίηση των ποινών σε περίπτωση αντικοινοβουλευτικής και ανάρμοστης συμπεριφοράς από βουλευτές, καθώς όπως διαπιστώθηκε από τους χρυσαυγίτες βουλευτές οι υφιστάμενες κυρώσεις δεν πτοούν την επιθετικότητα που επιδεικνύουν.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Ολομέλεια είχε επιβάλλει ομόφωνα περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης των κ. Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλου για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και ειδικότερα μετά την επίθεση στον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά από τους δυο βουλευτές, που τον αποκάλεσαν «Τούρκο πράκτορα», αλλά και το «κάλεσμα» Μιχαλολιάκου από το βήμα της Βουλής στους μουσουλμάνους βουλευτές να προβούν σε δήλωση για το ποια είναι η πατρίδα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης