Της Άντζελας Πεΐτση

Ντοκουμέντο «φωτιά» κατέθεσε απόψε στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, σύμφωνα με το οποίο, οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Εργασίας, αποκαλύπτουν «πως τίποτα από τα όσα αφορούν στο νέο ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, δεν γράφτηκε στο Υπουργείο Εργασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο πρώην Υπουργός, ο κ. Κατρούγκαλος είναι εκτεθειμένος και παρέσυρε και τον πρωθυπουργό, με τα όσα είχε πει «πως όλα είναι γραμμένα στα ελληνικά και στο Υπουργείο Εργασίας».

Ο κ. Βρούτσης είπε χαρακτηριστικά: «Καταθέτω το μεγάλο ψέμα Κατρούγκαλου, το είπε στη Βουλή πως έχει υποτιθέμενη γραφή του νομοσχεδίου στα ελληνικά. Καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής, το δελτίο τύπου των εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας, που έχει σημερινή ημερομηνία 12/2/2016, το οποίο έχει ειδική αξία καθώς εκθέτει τον ίδιο τον Υπουργό Εργασίας. Οι εργαζόμενοι αναφέρουν χαρακτηριστικά: Τίποτα από αυτά που παρουσιάζεται στο σχέδιο του ασφαλιστικού δεν πέρασε από το υπουργείο εργασίας». Ο κ. Βρούτσης κάλεσε τον κ. Κατρούγκαλο να απαντήσει για το αν ή όχι επιβεβαιώνει τη σχετική ανακοίνωση, κατηγορώντας τον, πως «είπε ένα τεράστιο ψέμα στον ελληνικό λαό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, τη σελίδα 42 του προϋπολογισμού που έφερε πριν από δύο μήνες και συγκεκριμένα το μήνα Δεκέμβριο στη Βουλή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στη σχετική σελίδα αναφέρεται ότι «η στήριξη της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος θα γίνει με το νόμο 3863/10». Ο πρώην υπουργός εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στο σημείο αυτό τόνισε: «Είναι ο νόμος που θα εφάρμοζα εγώ τις αρχές του 2015. Αυτό επιβεβαιώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είχε γραμμή να εφαρμόσει το δικό μου νόμο».

Και ο κ. Βρούτσης προχώρησε σε νέα αποκάλυψη κατά την ομιλία του απόψε στη Βουλή, λέγοντας: «Την ίδια στιγμή ο Κατρούγκαλος, διαμόρφωνε άλλο περιβάλλον, μοιράζοντας ένα δικό του σχέδιο στα κόμματα. Ένα νομοσχέδιο δικής του έμπνευσης».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε: «Σήμερα η κυβέρνηση έχει απέναντι της όλη την ελληνική παραγωγική κοινωνία της χώρας. Προκαλεί τη νοημοσύνη των Ελλήνων από τα ψέματα που έχει πει. Αυτό είναι και το πολιτικά παράδοξο, πως δηλαδή ολόκληρη σε όλη την κοινωνία η οργή έχει ξεχειλίσει, από τα αλλεπάλληλα ψέματα των κυβερνώντων». Και αναφερόμενος στις σημερινές κινητοποιήσεις των αγροτών, ο κ. Βρούτσης είπε: «Η οργή που έφερε και έβγαλε τους αγρότες στους δρόμους είναι κατ΄ εξοχήν το ζήτημα του νέου ασφαλιστικού, που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση».

Ταυτόχρονα επεσήμανε: «Αποκαθιστώ την αλήθεια. Καταθέτω για δεύτερη φορά, μετά την πρώτη κατάθεση στη Βουλή από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρώτη και μοναδική αναλογική μελέτη που έγινε στην Ελλάδα, το 2014 και όχι το 2011 που είπε ο υπουργός Εργασίας. Σ’ αυτήν αποδεικνυόταν η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, μέχρι το 2060. Δεν χρειαζόταν ούτε αχρείαστες μειώσεις συντάξεων ούτε εξοντωτικές αυξήσεις εισφορών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης