Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Η ΝΔ είναι μονόδρομος για να βγει η χώρα από την κρίση», υπογράμμισε ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας – Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε στη Ρόδο. Και τόνισε: «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί μονόδρομο για να βγει η Ελλάδα από την κρίση». Ο πρώην Υπουργός, μίλησε για τα καίρια ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας επισημαίνοντας παράλληλα, πως: «Η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο γιατί αποτελεί εθνική συνθήκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αξιολόγηση

Ο κ. Βρούτσης, υπενθύμισε τη δήλωση του κ. Τσίπρα, όπου τον Ιανουάριο του 2017 έλεγε: «Ούτε ένα νέο μέτρο δεν θα υπάρξει στην αξιολόγηση, όταν και όποτε κλείσει». Παράλληλα, στοχοποίησε και τις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου, το 2016: «Οι συντάξεις από εδώ και πέρα θα αυξηθούν». Και συνεχίζοντας, επεσήμανε: «Μία σειρά από στελέχη της κυβέρνησης δήλωναν ότι η αξιολόγηση θα κλείσει και ότι τα μέτρα που θα έρθουν θα συνοδεύονται από αντίμετρα και δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ μέτρο επιβάρυνσης για τον ελληνικό λαό».

«Όμως», τόνισε ο Βουλευτής ΝΔ, Κυκλάδων, «στο Eurogroup της Μάλτας, όλοι μάθαμε ότι τα μέτρα είναι επώδυνα, τουλάχιστον στην πρώτη φάση της αξιολόγησης». Και επανέλαβε για ακόμα μία φορά πως πρόκειται για «μέτρα αχρείαστα και άδικα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Όλα αυτά που μάθαμε προχθές, διαψεύδουν και τον πρωθυπουργό και τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ακυρώνουν όσα έλεγαν μέχρι τώρα και γι’ αυτό εκτιμούν ότι η κυβέρνηση είναι συνολικά εκτεθειμένη, διότι για άλλη μία φορά είπε ψέματα, για άλλη μια φορά εξαπάτησε το ελληνικό λαό και δυστυχώς ο λογαριασμός είναι μεγάλος και θα έρθει στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», παρατήρησε ο πρώην Υπουργός, εξαπολύοντας σκληρότατη κριτική κατά των κυβερνητικών χειρισμών.

Και με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα δήλωσε: «Η κυβέρνηση επεδίωξε και επιδιώκει, μέχρι την τελική ολοκλήρωση της αξιολόγησης, να μεταφέρει όσο το δυνατόν πιο μακριά την εφαρμογή των μέτρων με ένα και μόνο σκοπό: Τη διατήρησή της στην εξουσία. Να κερδίσει πολιτικό και μόνο χρόνο. Επιβεβαιώνεται, δηλαδή, αυτό το οποίο λέγαμε πάντα ότι, τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νοιάζεται για το καλό της χώρας αλλά για την πολιτική και την κομματική του επιβίωση».

«Όλα αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά μέχρι τώρα κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος και θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει εάν το 2014 συνέχιζε η προηγούμενη κυβέρνηση απρόσκοπτα», παρατήρησε και σημείωσε: «Το 2015 η χώρα αναγκάστηκε να μπει σε ένα τρίτο μνημόνιο με ευθύνες της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμένου με αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα του δημοσιονομικού εκτροχιασμού να έρθει στο ασφαλιστικό».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το αν το η Νέα Δημοκρατία, θα μπορούσε να αποφύγει τα μέτρα, ήταν απόλυτος: «Βεβαίως. Το αποδείξαμε το 2012-2014 όταν με γενναίες πολιτικές αποφάσεις αλλάξαμε το πολιτικό κλίμα, αλλάξαμε το οικονομικό και κοινωνικό κλίμα, η χώρα απέκτησε αξιοπιστία και μειώσαμε φόρους για πρώτη φορά».

»Εκείνο που περιμένουν τώρα είναι να γίνουν εκλογές και όποτε γίνουν «ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά θα χάσει, θα συντριβεί», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Βρούτσης «καθώς στη συνείδηση του κόσμου είναι καταγεγραμμένος όχι μόνο ο άδικος λογαριασμός που ήρθε στον κάθε Έλληνα αλλά ο ελληνικός λαός που ψήφισε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμένο αισθάνεται απόλυτα εξαπατημένος και αυτό θα το εισπράξουν στην κάλπη». Και δήλωσε: «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί μονόδρομο για να βγει η Ελλάδα από την κρίση».

Ο «άδικος λογαριασμός»

Σχετικά με το πως θα διαχειριστεί η ΝΔ αυτόν τον «άδικο λογαριασμό» όταν αναλάβει τα ηνία της χώρας, αν θα υποστηρίξει τη συμφωνία ή θα την αλλάξει, τόνισε: «Με τον ίδιο τρόπο, με την ίδια αποφασιστικότητα, με την ίδια θέληση, επειδή…δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ να σκίζουμε εθνικές συμφωνίες, η συμφωνία θα τηρηθεί. Ό,τι υπογράφει το ελληνικό Κράτος στεκόμαστε με σεβασμό απέναντί του. Απλά, υπάρχει το κλειδί που λέγεται διαφορετικό μείγμα πολιτικής».

Ενώ διευκρίνισε πως μέσα στο ίδιο δημοσιονομικό περιβάλλον έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αλλαγές και να μειώσουν συγκριμένους φόρους, όπως των επιχειρήσεων, τον ΕΝΦΙΑ κτλ. με συγκεκριμένα ισοδύναμα.

Ο πρώην Υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε: «ΟΕΦΚΑ έχει ακυρωθεί στην πράξη, πρώτα και κύρια στη συνείδηση του ελληνικού λαού και θα καταργηθεί». Και δήλωσε πως η ΝΔ, θα φτιάξει ένα νέο ασφαλιστικό, που θα είναι πιο δίκαιο, πιο διαφανές. Θα κρατηθεί ό,τι θετικό υπάρχει και θα καταργήσει τις στρεβλώσεις. Χαρακτηριστικά είπε: «Η Νέα Δημοκρατία κοιτάει τους εργαζόμενους στα μάτια, τους λέει την αλήθεια, είναι υπέρ της ποιοτικής και καλά αμειβόμενης δουλειάς αλλά μόνο…με ευχές, με ξόρκια και καλές προθέσεις δεν αντιμετωπίζεται η ανεργία. Θέλει ανάπτυξη, θέλει επιχειρηματικότητα και η Ν.Δ. επενδύει σε αυτά και θα τα καταφέρει».

Για το ΦΠΑ

Και «καίριο» θέμα του ΦΠΑ στα νησιά πως στο αν και κατά πόσο μπορεί επαναδιαπραγματευθεί τα θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ανέφερε πως υπήρξαν πιέσεις από τους δανειστές για την παραχώρηση αυτού του εθνικού ευεργετήματος, από το 2010 και ξεκαθάρισε: «Ποτέ όμως, η κυβέρνηση Σαμαρά δεν σκέφτηκαν να μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». Και με δριμεία κριτική κατά της Κυβέρνησης, είπε: «Παρά τις απειλές παραίτησης του Καμένου και τις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. είδαμε ότι ήταν από τα πρώτα μέτρα που έδωσαν στην τρόικα…σε συσκευασία δώρου».

»Η Ν.Δ. διαχρονικά είναι στραμμένη υπέρ της νηισωτικότητας. Όμως, το ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και άλλων παραγόντων της νησιωτικής Ελλάδας που μάχονται για την επαναφορά του, διότι. ήταν με ειδική συνθήκη και δεν ήταν μία απλή μείωση του ΦΠΑ», επεσήμανε αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής του συγκεκριμένου μέτρου.

Μάλιστα, επειδή ακούει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι θα το επαναφέρουν, παρατήρησε πως «λένε ψέματα» και είπε σχετικά: «Είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο γιατί είναι εθνική συνθήκη και δεν είναι φορολογική πολιτική μιας χώρας».

Δημοσκοπήσεις

«Από ό,τι φαίνεται (μέχρι και τώρα) η Ν.Δ. μπορεί να ακουμπήσει και το επίπεδο της αυτοδυναμίας», σημείωσε και υπογράμμισε: «Όπως έχει πει και ο Πρόεδρός του κόμματός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, η επόμενη μέρα πρέπει να βρει το πολιτικό σύστημα ενωμένο, πρέπει να βρει τους Έλληνες ενωμένους, διότι μόνο έτσι μπορούν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες».

» Όσο για μελλοντικές συνεργασίες», ανέφερε πω είναι γνωστό με «το» ποιους μπορούν να επιτευχθούν «αυτές» και διευκρίνισε για ακόμα μία φορά: «Με εκείνους που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, που δεν είναι λαϊκιστές, δεν είναι δημαγωγοί» και τόνισε: «Τέτοιες πολιτικές δυνάμεις υπάρχουν στη Βουλή». Μάλιστα, χαρακτηριστικά επεσήμανε: «Στο παρελθόν, έχουν συγκυβερνήσει με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σήμερα, «Δημοκρατική Συμπαράταξη-και πολιτικές δυνάμεις που δείχνουν ότι είναι στην ίδια κατεύθυνση με τη Ν.Δ. έστω και αν ιδεολογικοπολιτικά διαφέρουν».

Τέλος, σημείωσε: «Η Ν.Δ. βάζει το θέμα των εκλογών ακόμη πιο εμφατικά διότι επιβεβαιώθηκε ότι τελικά η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης ήταν μόνο παιχνίδι καθυστερήσεων για την πολιτική επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ και τίποτα άλλο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης