Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να κάνει ακριβώς αυτό που δεσμεύτηκε να μην κάνει, δηλαδή να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.

«Το 2013 ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθούσε να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ ότι δεν θα οδηγούσε τη χώρα εκτός του ευρώ, αλλά δύο χρόνια αργότερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, πλέον, έχει οδηγήσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και απειλεί να τη σπρώξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Η χώρα έχει γίνει η πρώτη ανεπτυγμένη οικονομία που κήρυξε στάση πληρωμών προς το ΔΝΤ. Η Αθήνα απέτυχε να κλείσει μια συμφωνία κι έκτοκτε έχει αναγκαστεί να επιβάλει οικονομικό ”στρατιωτικό νόμο” μετά τους περιορισμούς που επέβαλε η ΕΚΤ στη χρηματοδότηση των τραπεζών» γράφει χαρακτηριστικά η αμερικάνικη εφημερίδα.

Στη συνέχεια η WSJ παραθέτει αυτούσιο απόσπασμα από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο του 2013:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κ. Τσίπρας τόνιζε ότι σκοπός του κόμματός του δεν είναι να καταστρέψει την Ευρώπη. Μια χρονιά νωρίτερα (2012) είχε εντείνει τους φόβους ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ακρωτηριάσει τη νομισματική ένωση, καθώς ο ίδιος θα προχωρούσε σε στάση πληρωμών.

»Αντί λοιπόν να μάχεται για ένα default, ο κ Τσίπρας λέει τώρα ότι θέλει τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ να πιέσουν για μια σημαντική μείωση του ελληνικού χρέους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης