Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απώλεια εσόδων από την είσπραξη του ΦΠΑ είναι αποκαλυπτική της εσφαλμένης και αδιέξοδης πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ» δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Κυβέρνηση η οποία με τη λανθασμένη ανοχή των δανειστών επέλεξε να αυξήσει τους φόρους, κυρίως τους έμμεσους φόρους. Αποτέλεσμα; Μείωση των εσόδων και διόγκωση της φοροδιαφυγής. Συγκεκριμένα, η απώλεια ΦΠΑ διογκώθηκε και ξεπέρασε τα 5 δις ευρώ το 2015» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Και ενώ προβλέπονταν πρόσθετα έσοδα ύψους 1 δις ευρώ, τελικά εισπράχθηκαν μόλις 200.000.000 ευρώ. Αντιθέτως, το 2014, όταν η τότε κυβέρνηση μείωσε φορολογικούς συντελεστές, τα έσοδα αυξήθηκαν και η φορολογική συμμόρφωση βελτιώθηκε» πρόσθεσε.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο: οι υψηλοί φόροι συρρικνώνουν τα εισοδήματα των πολιτών, μειώνουν τα έσοδα του κράτους και τελικά “σκοτώνουν” την ανάπτυξη» επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

«Όπως έχει προτείνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης απαιτείται, άμεσα, η εφαρμογή ενός άλλου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, με έμφαση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, στους αυστηρότερους φορολογικούς ελέγχους και στην προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ώστε να “αναπνεύσει” η οικονομία και να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα» κατέληξε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε video με τις δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης