Τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τιμήθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που οργάνωσαν στον Πολιτιστικό πολυχώρο «Μίκης Θεοδωράκης» το Ίδρυμα Μητσοτάκη και ο δήμος Χανίων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, οι κόρες του εκλιπόντα Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κατερίνα, βουλευτές της ΝΔ ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, δήμαρχοι από όλο το νησί, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών καθώς και πολίτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση άρχισε με καλωσόρισμα από τον δημοσιογράφο Πάσχο Μανδραβέλη που είχε αναλάβει και τον συντονισμό της.
«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έζησε 98 χρόνια και δεν έκατσε ήσυχος ούτε μια ημέρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανδραβέλης.

Τους παριστάμενους καλωσόρισαν στα Χανιά ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας και η πρόεδρος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» Κατερίνα Μητσοτάκη.

Στη μακρά πολιτική του διαδρομή, ο τιμώμενος είχε το προνόμιο να είναι παρών σε κρίσιμες περιόδους της εθνικής μας ζωής. Μάλιστα, για τη συμμετοχή του αυτή, όπως άλλωστε και ο ίδιος έχει επισημάνει, δεν διεκδίκησε το αλάθητο. Αντίθετα εκείνο, που χαρακτήριζε την πολιτική του δραστηριότητα ήταν το πάθος για τη συμμετοχή, την οποία, όπως τόνιζε, οι πολιτικοί οφείλουν στον λαό, που υπηρετούν. Πολιτικός, που δεν δίσταζε να λέει αυτό, που πραγματικά πίστευε, όπως όλοι παραδέχονται. Υπήρξε δε υποστηρικτής της Εθνικής Συνεννόησης, την οποία και εφάρμοσε στην πράξη, όποτε του δόθηκε η ευκαιρία», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ Βάμβουκας.
«Για μας είναι σήμερα μια γιορτή που είμαστε όλοι εδώ για να θυμηθούμε τον πατέρα μας», είπε η Κατερίνα Μητσοτάκη.
Ακολούθησε προβολή βίντεο – αφιερώματος στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης