Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο βοήθειας, εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και επισημαίνει ότι η Αθήνα προτίθεται ως το τέλος του έτους να εκδώσει επταετές ομόλογο.

Δηλώνει δε βέβαιος ότι κατά το γ΄τρίμηνο του έτους η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Χαρδούβελη, προτίθεται εντός του έτους να εκδώσει στις χρηματαγορές ομόλογα με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Μετά από πολλές επιτυχημένες εκδόσεις από την αρχή του χρόνου, η υπό κρίση χώρα σχεδιάζει κρατικό ομόλογο με επταετή προθεσμία εξόφλησης. Επιπλέον είναι πιθανό μέχρι το τέλος του έτους να διατεθούν ομόλογα διάρκειας 18 μηνών», αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), προδημοσιεύοντας απόσπασμα από την συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών που φιλοξενείται στο αυριανό φύλλο της Handelsblatt.

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, ο κ.Χαρδούβελης δηλώνει ότι με το νέο επταετές ομόλογο η Ελλάδα επιθυμεί να προσφέρει στους επενδυτές ευρύτερο φάσμα διάρκειας λήξης ομολόγων.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης