Χωρίς απομαγνητοφωνημένη τήρηση πρακτικών θα γίνει η δίκη για το πολύκροτο σκάνδαλο της Siemens η οποία αναμένεται να διαρκέσει για τουλάχιστον δύο χρόνια, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη σε καμία αίθουσα του Εφετείου για την εγκατάσταση της ανάλογης υποδομής. Αυτό παραδέχτηκε ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας όταν τέθηκε εκ νέου το ζήτημα τήρησης μαγνητοφωνημένων πρακτικών της διαδικασίας. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου «σήκωσε τα χέρια ψηλά» αφού, όπως είπε, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα και ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό καθώς δεν υπάρχει σχετική υποδομή σε καμία αίθουσες.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να απορριφθούν οι ενστάσεις της υπεράσπισης των κατηγορουμένων για την παράσταση πολιτικής αγωγής εκ μέρους του ΟΤΕ και του ελληνικού δημοσίου. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, το Δημόσιο έχει δικαίωμα παράστασης με δεδομένο μάλιστα ότι είναι μέτοχος και του ΟΤΕ όσον αφορά την επίμαχη σύμβαση 8002/1997 που υπέγραψε ο Οργανισμό με τη Siemens.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης αντέτειναν το περιβόητο συμβιβασμό με το γερμανικό κολοσσό ο οποίος προβλέπει τη ρητή παραίτηση του δημοσίου από μελλοντικές απαιτήσεις. Για την υπεράσπιση το Δημόσιο δεν δύναται να παρίσταται καθώς δεν υπέστη άμεση ζημία ως μέτοχος του ΟΤΕ.

” Με αυτό το σκεπτικό , θα έπρεπε να είναι εδώ όλοι οι μέτοχοι του ΟΤΕ. Αυτό είναι το σκεπτικό της κ. Κωνσταντοπούλου”, επεσήμαναν μάλιστα κατηγορώντας το Δημόσιο για “παλινωδία” αφού “στην προδικασία ζήτησε 500 εκατομμύρια αποζημίωση και τώρα ζητεί 69 εκατομμύρια”.

Την προσεχή Τετάρτη οπότε και θα συνεχιστεί η διαδικασία θα αποφασιστεί τελικά αν το Δημόσιο και ο ΟΤΕ νομιμοποιούνται να παρίστανται ως πολιτική αγωγή στην δίκη της Siemens.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης