Τη Ραφήνα επισκέφτηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και συναντήθηκε με τον δήμαρχο, τοπικούς φορείς και εθελοντές.

Η κ. Γεννηματά ενημερώθηκε για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση, ποια είναι η σημερινή εικόνα, αλλά και για τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συζήτησε μαζί τους για το ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες στήριξης για τους πυρόπληκτους στην περιοχή, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης και της ηλεκτροδότησης, καθώς και στην επίσπευση των διαδικασιών για την απονομή αποζημιώσεων στους πληγέντες. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ενημέρωσε ότι δημιουργείται με πρωτοβουλία του κόμματος ένα κίνημα αλληλεγγύης και υποστήριξης όσων έχουν πληγεί το οποίο θα παραμείνει ενεργό για όσο διάστημα χρειαστεί. Επίσης η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στη διαρκή και μόνιμη μέριμνα της πολιτείας που θα πρέπει να υπάρχει προς τις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες.

Σε ότι αφορά την πρωτοβουλία για κίνημα αλληλεγγύης στους πληγέντες, αποφασίστηκε να τεθεί ο κομματικός μηχανισμός του ΚΙΝΑΛ στη διάθεση των πληγέντων. Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής καλεί

«τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής αλλά και όσους πολίτες επιθυμούν να συνεισφέρουν να συλλέξουμε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Τρόφιμα μέσης και μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης όπως νερό, ατομικούς χυμούς, ξηρά τροφή (φρυγανιές), κονσέρβες, βρόμη, γάλα εβαπορέ κλπ.

– Είδη ατομικής υγιεινής όπως χαρτί τουαλέτας, σαπούνια, απορρυπαντικά, προσωπικά είδη καθαριότητας (μωρομάντηλα), πλαστικές σακούλες κλπ.

– Ιατρικά είδη πρώτων βοηθειών και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως αποστειρωμένοι αυτοκόλλητοι επίδεσμοι σε διάφορα μεγέθη, αποστειρωμένες γάζες, αντισηπτικά (Betadine), καθαρό οινόπνευμα, ασπιρίνες ή παυσίπονα (παρακεταμόλη) κλπ.

– Αντικείμενα ρουχισμού και ειδικά αντικείμενα για μωρά (τροφή, πάνες, γάλα σε σκόνη) κλπ.

Η συλλογή των ανωτέρω ειδών θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο των γραφείων της Χαριλάου Τρικούπη 50, όλο το 24ωρο.

Επιπρόσθετα καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής να δηλώσουν τη διαθεσιμότητα τους για γενικές μορφές εθελοντικής δράσης καθώς και πιο εξειδικευμένα για τις ειδικότητες μηχανικών (σε πρώτη προτεραιότητα), γενικών ιατρών, ψυχολόγων και νοσηλευτών, στο ακόλουθο e-mail: kinima.allileggyis@gmail.com.

Στο πλαίσιο σχετικού καλέσματος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για την κάλυψη αναγκών αίματος και παραγώγων του, παρακαλούνται όσοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα:

Σε όλες τις αιμοδοσίες της Αττικής, Χαλκίδας και Κορίνθου, 9 π.μ. – 2 μ.μ.

Στις αιμοδοσίες των Νοσοκομείων ΓΝΑ Σισμανόγλειο, ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο» και ΓΝ «Η ΕΛΠΙΣ», με εκτάκτως διευρυμένο ωράριο 9 π.μ. – 8 μ.μ.

Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία για το σύνολο των ανωτέρω, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Δικτύου Εθελοντισμού, Οικολογίας και Κοινωνικών Κινημάτων του Κινήματος Αλλαγής στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Μαρία Δημητρακοπούλου – Σιούνα, γραμματέας Δικτύου (τηλ. 6977323160)

Ελένη Μαντζαβίνου, αν. γραμματέας Δικτύου (τηλ. 6973928073)

Παρακαλούνται οι Νομαρχιακές Επιτροπές να αναλάβουν το συντονισμό των Συντονιστικών Γραμματειών των Τοπικών Οργανώσεων και των μελών του Κινήματος Αλλαγής για το σύνολο των ανωτέρω δράσεων.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές των συνανθρώπων μας, το Κίνημα Αλληλεγγύης είναι το ελάχιστο χρέος προσφοράς μας. Καλούμε όλα μας τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής να ανταποκριθούν μαζικά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης