Την άποψη ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να κλείσει μια συμφωνία που θα φέρει τόσα δεινά σε συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες», εξέφρασε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, που συμπλήρωσε πάντως ότι πρέπει «να δούμε τη συμφωνία ως ένα σύνολο».

«Πολιτικά αυτήν τη στιγμή ως Αριστερά κοιτάμε τα κοινωνικά υποκείμενα που θα πληγούν από κάποια μέτρα τι κάνουν. Αυτό εμένα με ανησυχεί περισσότερο από τη συμφωνία. Συζητάμε όλα αυτά τα ακραία. Ποιος αγωνίζεται αυτήν τη στιγμή;», αναρωτήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ερώτημα αν αποκλείει να φτάσουμε σε ένα καλοκαίρι του 2015, αν επιμείνουν οι δανειστές, η πρώην υπουργός απάντησε: «Στο αδιέξοδο δεν είναι η απάντηση να υπογράψουμε το αδιέξοδο. Η απάντηση είναι να αναζητήσουμε υπερβάσεις, θα τις βρούμε ως κοινωνία. Όχι, όμως, να πετροβολάμε προς την ίδια κατεύθυνση».

Όσον αφορά στο αν η υπέρβαση θα μπορούσε να είναι εκλογές ή δημοψήφισμα, η ίδια είπε: «Αυτό δεν μπορώ ούτε να το αποκλείσω, ούτε να το προτείνω, γιατί αυτή τη στιγμή είναι εκτός της ημερήσιας διάταξης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης