Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Το ζήτημα της ενεργοποίησης των δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020 έφερε στη Βουλή, ο βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, Χρίστος Δήμας.

Σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε, ζήτησε με βάση τον προγραμματισμό που είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στοιχεία για την πορεία δεκαέξι (16) δράσεων που είχαν ως εκτιμώμενη ημερομηνία έκδοσης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, το “α’ τρίμηνο του 2017”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δράσεις αυτές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της παραγωγικής δραστηριότητας και σε μια εποχή έλλειψης ρευστότητας θα μπορούσαν να προσφέρουν άμεσα πόρους στην αγορά προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγή και να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας, επεσήμανε ο κ. Δήμας.

Παράλληλα, στην ίδια ερώτηση ο Βουλευτής Κορινθίας, αιτείται να ενημερωθεί για το κατά πόσο έχει ενισχυθεί σε προσωπικό και υποδομές το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων που διαχειρίζεται τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαν παρουσιαστεί ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, γεγονός που καθυστερεί την ενεργοποίηση των προγραμμάτων.

Δείτε αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης, του κ. Δήμα εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης