Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Η κυβέρνηση, κάθε φορά που δήθεν διαπραγματεύεται, χάνει πολύτιμο χρόνο, με αποτέλεσμα να προσθέτει βάρη στην κοινωνία και ταπεινωτικές δεσμεύσεις στη χώρα. Αυτό συνέβη με την “ηρωική διαπραγμάτευση” του πρώτου εξαμήνου του 2015, η οποία κατέληξε στους κεφαλαιακούς περιορισμούς και στο τρίτο, αχρείαστο, Μνημόνιο». Τα παραπάνω δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Και υπογράμμισε: «Αυτό επιβεβαιώθηκε με την πολύμηνη καθυστέρηση της πρώτης αξιολόγησης, η οποία κατέληξε σε νέα μέτρα λιτότητας, ανεβάζοντας τον συνολικό λογαριασμό στα 9 δις ευρώ, στο αιώνιο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και στον οριζόντιο και αυτόματο “κόφτη” δαπανών. Αυτό αποδεικνύεται και σήμερα, με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης. Καθυστέρηση η οποία πρόσθεσε νέα μέτρα για το 2018 προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, σύμφωνα και με την απόφαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016, την οποία συνυπέγραψε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καθυστέρηση η οποία στερεί ρευστότητα από την πραγματική οικονομία, αναβάλλει την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE) που θα έπρεπε να είχε γίνει από τον Μάρτιο του 2015, και μεταθέτει τη συζήτηση για τα ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της βιωσιμότητας του χρέους» πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

«Η κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε. Το ζήτημα είναι να μη συνεχίσει να εγκλωβίζει τη χώρα. Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο, με τον καλύτερο, όμως, για τα ελληνικά συμφέροντα, τρόπο. Και η αναγκαία πολιτική αλλαγή να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση» κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης