Ένα βήμα πιο κοντά στο συνέδριο θα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σήμερα και την Κυριακή.

Όπως αναμένεται, η Πολιτική Γραμματεία θα εγκρίνει τη διοργάνωση του συνεδρίου νωρίτερα από την άνοιξη του 2016Κύρια επιδίωξη είναι η ανασυγκρότηση της παράταξης, που «πληγώθηκε» από τη διάσπαση πριν από τις εκλογές, και η λήψη απόφασης για καμπάνια προσέλκυσης νέων μελών, ώστε να υπάρξει αντιστοίχιση της οργανωμένης βάσης του κόμματος με την κοινωνική δυναμική που έχει αναπτυχθεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, από πολίτες που δεν αποτελούν μέλη του. Πρωτοβουλία που φανερώνει τη βούληση του Αλέξη Τσίπρα να ρίξει εκ νέου γέφυρες προς την κοινωνία και να κερδίσει το χαμένο έδαφος της προηγούμενης, επτάμηνης διακυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όπως αναμένεται, η Πολιτική Γραμματεία θα εγκρίνει τη διοργάνωση του συνεδρίου νωρίτερα από την άνοιξη του 2016 -κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον Φεβρουάριο-, την εκλογή νέου γραμματέα και την πλήρωση των θέσεων της ΠΓ που είχαν μείνει κενές μετά τη διάσπαση. Επικρατέστερος για τη θέση του γραμματέα είναι ο Παναγιώτης Ρήγας, μέλος της ΠΓ, χαμηλών τόνων στέλεχος με οργανωτικές ικανότητες, ο οποίος φέρεται να αποτελεί προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Η εκλογή του θεωρείται δεδομένη, καθώς μάλιστα οι «53» δεν αναμένεται να κατεβάσουν δική τους πρόταση.

Το παράλληλο στο Μνημόνιο πρόγραμμα 

Την ίδια ώρα, ενόψει και της κατάθεσης τη Δευτέρα στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου-γίγαντα για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας, η κυβέρνηση «τρέχει» την εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος, το οποίο δομείται σε έξι άξονες:

  • Ψήφιση νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, στο οποίο θα προβλέπεται και η σύσταση θυγατρικής της ΕΡΤ ως παρόχου ψηφιακού δικτύου.
  • Αλλαγές στις συμβάσεις του Δημοσίου με στόχο την εξυγίανση, τη θέσπιση ενιαίων κανόνων διαφάνειας και την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, ώστε να προχωρήσουν άμεσα μεγάλα αναπτυξιακά έργα.
  • Επιτάχυνση των έργων του ΕΣΠΑ, με απορρόφηση 3,5 δισ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου.
  • Αντιμετώπιση της ανεργίας και ειδικό σχέδιο για όσους δεν εργάζονται και είναι πάνω από 40-50 ετών.
  • Επέκταση των προγραμμάτων κατά της επισιτιστικής κρίσης σε περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα και στα σχολεία, με γεύματα για τους μαθητές.
  • Δράσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού και λήψη μέτρων για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και αλκοόλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης