Βίντεο – Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας
«Είχαμε μία ιστορική συμφωνία στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

«Είναι μια σημαντική εξέλιξη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «το χρέος είναι βιώσιμο»«Είναι μια σημαντική εξέλιξη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «το χρέος είναι βιώσιμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στη συνέχεια έκανε λόγο για συμφωνία πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες των αγορών, «η οποία ανταποκρίνεται στις θυσίες του ελληνικού λαού». «Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον συνετό δρόμο των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα» τόνισε.

«Η συμφωνία προβλέπει μια δεκαετή περίοδο χάριτος αλλά και ισόχρονη επέκταση των δανείων προς το ΔΝΤ. Κεφάλαια και τόκοι που έληγαν το 2023 πάνε μετά το 2033» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.
«Η 21η του Ιουνίου του 2018 μένει στην ιστορία» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
«Θα ήθελα προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο τέλος της συνομιλίας τους μπροστά στις κάμερες.
«Έκανα αυτό που θα έκανε ο καθένας στη θέση μου» δήλωσε από τη μεριά του ο κ. Παυλόπουλος.


Αλ. Τσίπρας στον Πρ. Παυλόπουλο: «Δεν θα τo γλυτώσω, θα τη φορέσω τη γραβάτα»

«Μου φαίνεται δεν θα το γλυτώσω θα τη φορέσω τη γραβάτα» είπε ο πρωθυπουργός στον Πρ. Παυλόπουλο κατά τη χειραψία τους στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ο κ. Παυλόπουολος του έκανε αναφορά για τις γραβάτες που του έχουν δώσει πολλοί με πρώτο τον Ματέο Ρέντσι, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «τα στοιχήματα πρέπει να εκπληρώνονται, όταν κερδίζονται. Ψάχνω ανοιχτό πουκάμισο γιατί δεν έχω».



Η έξοδος του Αλέξη Τσίπρα από το Προεδρικό Μέγαρο:



Στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης