Η ομάδα αφήγησης «Χείλια…λένε παραμύθια» (Παγώνα Καραγιάννη, Βιργινία Κοκκίνου, Καλλιόπη Λιαδή) καλεί μικρούς και μεγάλους φίλους των παραμυθιών, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, στις 12.00 μ.μ., στον όμορφο και φιλόξενο Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο (Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου) στο Μαρούσι, να ακούσουν πώς ένα «Αηδονάκι λάλησε» και να υποδεχτούν την άνοιξη με παραμύθια για τη φύση!

Όταν το κουρδιστό αηδόνι του αυτοκράτορα χαλάει, ο ίδιος αρρωσταίνει βαριά. «Μόνο οι παραμυθάδες μπορούν να τον γιατρέψουν!» λέει ένας σοφός και τους καλούν στο παλάτι. Άραγε θα τα καταφέρουν; Kαι τι παραμύθια θα του πουν; Του λένε παραμύθια για δέντρα που μιλούν, για έναν απερίσκεπτο βασιλιά, για έναν τολμηρό δρυοκολάπτη. Του λένε τραγούδια. Τι από όλα αυτά θα τον γιατρέψει τελικά;
Η παράσταση αφήγησης «Αηδονάκι λάλησε» βασίζεται στο γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Το αηδόνι του αυτοκράτορα, και είναι διανθισμένη με παραδοσιακά παραμύθια από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου και μελωδικά παραδοσιακά τραγούδια. Τα επιλεγμένα παραμύθια, με διασκεδαστικό και ψυχαγωγικο τρόπο, μας μιλάνε για το σεβασμό απέναντι στη φύση, για τη σχέση του ανθρώπου μαζί της και για την αγαλλίαση και τη σοφία που άπλετα του προσφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παραμύθια διανθίζονται με μελωδικά τραγούδια που οι αφηγήτριες τραγουδούν a capella.
Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 105 χρόνων.

Διάρκεια αφήγησης: 60 λεπτά

Είσοδος: 7 ευρώ και 5 ευρώ (ανέργων, τριτέκνων, πολυτέκνων)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κυριακή 4 Μαρτίου, ώρα 12.00μ.μ.

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι Κρατήσεις – Πληροφορίες: 210 681 7042,

Πληροφορίες Ομάδας αφήγησης Χείλια Λένε Παραμύθια: 6982 382 666

Χείλια…λένε παραμύθια

Η ομάδα Χείλια…λένε παραμύθια δημιουργήθηκε από τρεις νέες αφηγήτριες που έχουν πολύ μεράκι και αγάπη για τα παραμύθια, τη ζωή και τους ανθρώπους! Πιστεύουν στη δύναμη τους και στη δύναμη που μπορούν να δώσουν σε όσους τα ακούν. Έχουν αφηγηθεί παραμύθια σε φεστιβάλ, αίθουσες και χώρους πολιτισμού, μουσεία και σχολεία, και έχουν προσκληθεί να μιλήσουν και να αφηγηθούν παραμύθια σε αρκετές εκπομπές στο κρατικό και ιδιωτικό ραδιόφωνο. Ως αφηγήτριες ελπίζουν κι εύχονται να γίνονται το όχημα για να ταξιδέψει ο κάθε ακροατής σε έναν κόσμο αναζήτησης και ανακάλυψης γεμάτο ομορφιά, σοφία και αναπτέρωση!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης