Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός Νίκος Χύτας, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 63 ετών, το πρωί της Παρασκευής. Η είδηση του θανάτου του έχει σκορπίσει θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο αξιόλογος ηθοποιός είχε σπουδάσει στη Σχολή του Βασίλη Ρίτσου κοντά σε σπουδαίους δασκάλους που όπως έλεγε του άνοιξαν τον δρόμο στην Τέχνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεργάστηκε με τον Αντώνη Αντύπα στο Απλό Θέατρο για το «Τι είδε ο υπηρέτης» και με τον Μανούσο Μανουσάκη στην «Ποντικοπαγίδα». Στον κινηματογράφο συμμετείχε σε πολλές ταινίες, στο «Καραβάν Σαράϊ» του Τάσου Ψαρά,και τη διεθνή παραγωγή «Ο γιος του γείτονά μας», σε σκηνοθεσία Τ. Γιόγκερσεν.

Ο Νίκος Χύτας είχε πάρει μέρος σε δεκάδες τηλεοπτικά σίριαλ, ταινίες και θεατρικές παραστάσεις όπως οι Μήδεια, Κρείσσων των Εμών Βουλευμάτων (2016), Το τρίτο στεφάνι (2011), «Μυστικά της Εδέμ», 7 θανάσιμες πεθερές, Γκασταρμπάιτερ, Μαντώ Μαυρογένους (1983), Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα, Δανεικός πατέρας, Σοφία… Ορθή, Σύνορα αγάπης, Φάκελος Πολκ στον αέρα (1992), Η μικρή μας πόλη (2003), Ποντικοπαγίδα (1995), Η γυνή να φοβείται τον άνδρα (2003), Φύγαμε 2013 κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης